• Eigen Foto

HFC wint met tien man van Jong Sparta

HAARLEM De mannen van Koninklijke HFC kwamen zondag 14 april tegen de jongens van Jong Sparta goed weg. Jacob Noordmans kreeg twee keer een gele kaart, waardoor het tam van Gertjan Tamerus met tien man verder moest. Gelukkig had dezelfde Noordmans in de vijfde minuut ook voor een goal gezorgd en werd er verder niet gescoord deze wedstrijd, waardoor HFC met drie punten van het veld kon. De Haarlemmers kwamen door deze winst weer terug op de vijfde plaats van de Tweede Divisie.

Koninklijke HFC moest het deze wedstrijd stellen zonder de geschorste Boer en de geblesseerden Boks en Tadmine. Met een behoorlijk aantal jaren op het gebied van voetbalervaring meer dan de tegenstander, gingen de mannen van HFC voortvarend van start tegen de ploeg uit Spangen. Dat resulteerde in de vierde minuut in een overtreding binnen het strafschopgebied op HFC middenvelder Jacob Noordmans. Dat leverde HFC een penalty op, die Peet van der Schoot onberispelijk in de benedenhoek gewerkt werd: 1-0. De jongens van Sparta werden door de tegentreffer wakker geschud en lieten daarna zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Veel spelers lieten zien over de benodigde technische bagage te beschikken en langzaam maar zeker trok HFC zich verder terug op eigen helft, zonder Jong Sparta echter de kans te geven op een gelijkspel. Na een half uur speeltijd kreeg HFC een dot van een kans om uit te lopen. Tim van Soest kopte echter op de bovenkant van de lat.
In de tweede helft stond Noordmans opnieuw in de schijnwerpers, nu echter op minder positieve wijze. Hij ontving zijn tweede gele kaart en moest dus van het veld af. Ondanks de man minder situatie veranderde het spelbeeld opmerkelijk genoeg niet. HFC kon, door het terughalen van spits van Soest naar het middenveld, gewoon in hun eigen organisatie blijven staan en de aanvalsgolven van Jong Sparta rustig afwachten. En zo stond er na 90 moniuten nog altijd 1-0 op het scorebord. HFC kon weer drie punten bijschrijven.