• Pim Hols

HFC verliest van Scheveningen in matig duel

HAARLEM Na twaalf wedstrijden op rij ongeslagen te zijn, was nummer dertien twee weken terug een ongeluksgetal voor Kon. HFC. Excelsior Maassluis veegde de Haarlemmers met 4-0 van het veld af. Afgelopen zaterdag was het aan HFC om te laten zien dat het een eenmalige misser was, maar op eigen veld werd een uiterst matige vertoning neergezet tegen Scheveningen. Tot overmaat van ramp werd de wedstrijd na een uur spelen ook nog eens beslist in het voordeel van de gasten. HFC kon met 0-1 op het scorebord terug de kleedkamers in.

Hoogstaand was het voetbal van de Koninklijke HFC zeker niet afgelopen zaterdag, maar ook het spel van tegenstander Scheveningen was niet bepaald om naar huis te schrijven. Toch hadden de 'schollenkoppen', zoals de ploeg uit Scheveningen ook wel genoemd wordt, alle belang om de wedstrijd te winnen, want ze staan in de onderste regionen van de Tweede Divisie en moeten dus strijden voor lijfsbehoud.

HFC kreeg wel als eerste ploeg een kans om de openingstreffer aan te tekenen. Robin Eindhoven ging na een half uur alleen op de keeper af na een steekpass van Khalid Tadmine, maar Scheveningen keeper Benard kreeg er nog net een hand tegenaan en tikte de bal naast. Met een flinke storm over het veld was er verder in de eerste helft niet veel meer te beleven voor het publiek.

Ook in de tweede helft speelde de harde wind beide ploegen parten. Het kwam het toch al matige spel niet ten goede en het was de vraag of een van de ploegen nog aan scoren toe zou komen. Dat bleek na een uur speeltijd het geval. Jari de Jong maakte de winnende én enige goal van de wedstrijd. Hij schoot de bal na een overtreding van Koninklijke HFC vanaf de penaltystip binnen. HFC trachtte nog op gelijke hoogte te komen, maar ondanks drie wissels in de laatste tien minuten van het duel, moesten de Haarlemmers na twaalf ongeslagen wedstrijden de tweede nederlaag op rij incasseren.