• NH Nieuws

HFC speelt gelijk tegen koploper AFC

HAARLEM Koninklijke HFC kent tot duver een bijzonder goed seizoen. De Haarlemmers hebben zich na een wisselend begin van het seizoen langzaam maar zeker opgewerkt naar de derde plaats van de Tweede Divisie. Afgelopen zondag was het aan de Haarlemmers om te bewijzen dat die positie terecht was. HFC moest het in een uitwedstrijd opnemen tegen koploper AFC. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd, zozeer dat er in negentig minuten geen enkele keer gescoord werd. Over de hele wedstrijd gezien was HFC wel de betere ploeg, maar de Haarlemmers vonden telkens de uitstekende AFC goalie Zonneveld op hun pad.

Hoewel HFC in de beginfase van het duel de betere ploeg was, wisten de Haarlemmers dit om te zetten naar echte kansen. Het was AFC-spits Raily Ignaciodie na ruim twintig minuten de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Zijn schot op doel ging echter naast. Kort daarna passeerde Thomas van den Houten bijna zijn eigen doelman, maar de bal verdween gelukkig voor de AFC-er naast. Voor de rust kreeg HFC nog twee grote kansen. Wessel Boer en Khalid Tadmine kregen een goede kans om de openingstreffer aan te tekenen, maar beiden vonden keeper Patrick Zonneveld op hun pad.

Na de pauze veranderde er weinig in het spelbeeld. HFC was de betere partij, maar keeper Zonneveld bleek telkens weer een niet te nemen veste. HFC had zeker recht op een goal, zeker gezien het goede spel dat ze lieten zien, maar het mocht keer niet zo zijn.