• Pim Hols

HFC sluit seizoen met gelijkspel af

HAARLEM Bij HFC kon de afgelopen week uitgebreid feest gevierd worden. Vorige week was Jong HFC al kampioen geworden en zaterdag 26 mei konden er weer teams met het kampioenschap gefeliciteerd worden. Zaterdag 1 werd met een verpletterende 12-0 kampioen bij SVIJ, terwijl zaterdag 2 bij buurman Stormvogels kampioen werd. Op veld 4 behaalde veteranen 45+1 een historische overwinning op angstgegner Overbos.

Voor het vlaggenschip van HFC viel er in de laatste wedstrijd in de Tweede Divisie niet veel meer te winnen in het duel tegen Rijnsburgse Boys. De Haarlemmers staan al enige tijd in de middelste regionen en daar zou deze wedstrijd niet veel aan veranderen. Uiteindelijk deelden HFC en Rijnsburgse Boys met 1-1 de punten, waardoor HFC aan het eind van het seizoen met in totaal 48 punten op een tiende plaats in de Tweede Divisie terecht is gekomen. Een resultaat waar de vereniging zelf prima mee kan leven, al wordt er natuurlijk altijd naar meer gestreefd.

De wedstrijd die in Haarlem werd gespeeld, was zomers te noemen. Hoge temperaturen en daardoor een lager tempo dan normaal en het was duidelijk dat de scherpte ook ontbrak. Toch waren er redelijk wat kansen voor beide teams. HFC dreigde vroeg in de wedstrijd al op achterstand te komen, maar Tom Boks wist op sublieme wijze te redden. Voor HFC schoot Gertjan Tamerus er in zijn laatste wedstrijd als voetballer, volgend jaar is hij trainer/coach van het team, nog bijna een prachtige vrije trap in. Het was uiteindelijk Rijnsburgse Boys dat de eerste goal van de wedstrijd maakte door een goed schot van Jeffrey Jongenelen. HFC ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die ook. Kevin Sterling scoorde na goed doorzetten van Robin Eindhoven. Beide teams konden met de uitslag prima leven.