• Pim Hols

HFC geeft winst weg in blessuretijd

HAARLEM Koninklijke HFC leek zaterdag 25 november in het Rotterdamse Kasteel als winnaar uit de bus te komen tegen Jong Sparta. Echter, het lot besliste in de blessuretijd anders. Vier minuten nadat de officiële speeltijd voorbij was, maakte spits Elayis Tavsan voor de tweede keer in het duel een goal voor Jong Sparta, waarmee hij zijn ploeg vrij onverwachts toch nog op gelijke hoogte bracht met Kon. HFC. Een flinke domper voor de Haarlemmers, die de hele wedstrijd voor stonden.

Vorige week moest Jong Sparta het tegen Lienden met een stuk minder spelers stellen vanwege interlandverplichtingen, maar deze week tegen Kon. HFC waren de Rotterdammers weer op volle sterkte. Daar was in de eerste helft echter niet heel veel van te merken, want Jong Sparta moest zich gedurende het eerste half uur neerleggen bij de suprematie van HFC. In eerste instantie konden de Haarlemmers hun overwicht nog niet in doelpunten uitdrukken, maar vijf minuten voor rust kwam HFC dan toch op 0-1 dankzij Lars Weistra.

Na de rust nam vierde official Evers de fluit over van scheidsrechter Te Loeke, die geblesseerd moest afhaken. Na ongeveer tien minuten kwam Jong Sparta terug door Elayis Tavsan, die in de verste hoek raak mikte: 1-1. De Haarlemmers gingen naarstig op zoek naar een nieuwe voorsprong en in de 66e minuut kwam deze er dan ook, ditmaal via Wessel Boer.

Tot het eind van het duel leek het erop dat HFC de winst mee terug kon nemen naar Haarlem, maar zoals vaker in het voetbal, zat er een onverwachtse wending in de slotfase van het duel. In blessuretijd kreeg Jong Sparta een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel van HFC. Elayis Tavsan schoot, net als vorige week tegen FC Lienden, perfect in de bovenhoek: 2-2. HFC moest vrij onverwachts genoegen nemen met een punt, in plaats van de verwachte drie.