• Pim Hols

HFC gaat ten onder tegen Treffers

HAARLEM Koninklijke HFC staat weer met beide benen op de grond. Na vier gewonnen duels op rij zou De Treffers eigenlijk geen probleem moeten zijn, gezien de vrij matige prestaties van die club de laatste weken. Op sportpark Zuid in Groesbeek werd zondag 30 september echter duidelijk dat de bal soms raar kan rollen in het voetbal. De thuisclub kwam vrij onverwachts met 1-0 als winnaar uit de bus. Een gemiste kans voor de Haarlemmers, want die verliezen hierdoor hun aansluiting bij de subtop.

Voor het publiek viel er weinig te genieten de eerste helft. Beide ploegen speelden erg afwachtend en echte kansen waren er het eerste half uur eigenlijk niet. Pas in de 27e minuut was er wat actie op het veld. Khalid Tadmine omspeelde de keeper, maar zat te ver aan de zijkant. Hij zette voor, waarna het schot vanaf de tweede lijn op een Groesbeekse arm belandde. Volgens HFC goed voor een strafschop, maar de scheidsrechter wilde daar niet aan en wuifde het weg. Wat verder opviel in de eerste helft waren de twee vroege wissels bij De Treffers. Boy van de Beek en Aleksandar Jankovic werden na veertig minuten gewisseld voor Robin Janssen en Niels Wouters. Trainer Anton Janssen liet hierover na het duel weten: ,,Het lukte ons niet om vanuit positiespel tot kansen te komen, daarom bracht ik Wouters en Janssen. Hiermee hoopte ik meer dynamiek en duelkracht te krijgen in de wedstrijd."

Dit besluit bleek na een klein uur spelen zijn vruchten af te werpen. Pim Balkestein kopte in de 58e minuut een corner van Wouter Op Den Camp het HFC net in. Overigens gelijk na een bizar goede redding van Tom Boks. HFC zet niet bij de pakken neer en gaat driftig op zoek naar de gelijkmaker. Zo kon het publiek in de zestigste minuut genieten van een mooie actie van Daniel van Son met een hoog schot van Jacob Noordmans. Helaas ging dat schot rakelings voorlangs. In de 83e minuut is Van Son erg dichtbij een goal, maar helaas krukt de bal net aan de verkeerde krant van de kruising. En zo gaat het eigenlijk de hele tweede helft door. HFC is duidelijk de betere ploeg, maar De Treffers heeft een erg solide verdediging op het veld staan, waar het gat maar niet gevonden kan worden door HFC. Gelet op de verhoudingen is de 1-0 winst van De Treffers dan ook niet terecht, maar zo gaat dat nu eenmaal bij voetbal.