• Pim Hols

HFC delft ook tegen VVSB het onderspit

HAARLEM Het kan soms raar lopen in het voetbal. Enkele weken terug had VVSB nog nauwelijks punten, terwijl Kon. HFC twaald wedstrijden op rij ongeslagen was en naar de derde plek opgeklommen was. Op papier zou een wedstrijd tussen deze twee teams dus gemakkelijk te winnen moeten zijn voor de Haarlemmers. Het team van Gertjan Tamerus heeft de laatste weken echter aardig wat punten laten liggen, terwijl de Noordwijkerhouters vorige week onverwachts van nummer vier Excelsior Maassluis wisten te winnen. Aan die winst werd zaterdag 16 maart een vervolg gegeven in een uiterst winderig duel op sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout.

Voor VVSB viel er in eigen huis veel te halen. De ploeg van trainer Eric Meijers presteert dit seizoen ondermaats en heeft nauwelijks punten binnen weten te slepen. Om degradatie te voorkomen, moet er dus in de laatste weken van het voetbalseizoen een behoorlijke inhaalslag gemaakt worden. Kon. HFC leek enkele weken terug nog op weg naar een eventueel kampioenschap van de Tweede Divisie, maar de kans daarop lijkt inmiddels redelijk verkeken. Toch was het wel de club uit Haarlem die in de startfase van het duel de touwtjes in handen had en de eerste goal aantekende. Ook niet heel verwonderlijk, daar de Haarlemmers de harde wind mee hadden. In de 17e minuut profiteerde HFC optimaal van deze wind toen Tim van Soest doelman Ruben Valk voor zijn goal zag staan en vanaf de middenlijn het maar eens probeerde. Gedragen door de wind zeilde de bal precies over de doelman heen en kwam in het net terecht. Die achterstand werd echter vlak voor rust weggepoetst door Tommy Bekooij. De man die volgend seizoen voor Quick Boys speelt, scoorde zijn dertiende treffer dit seizoen.

Na rust leek hetzelfde patroon als voor rust zich af te tekenen. VVSB kwam weer op achterstand. Nu door een strafschop die werd benut door Peet van der Slot: 1-2. Een bijzondere goal voor Van der Slot, want hij speelde voorheen samen met de Noordwijkerhouters. Die stand bleef tot de 85ste minuut op het scorebord staan. Ditmaal was het de andere doelpuntenmachine van VVSB, Danny Bakker, die scoorde en de stand gelijk trok. Kon. HFC leek genoegen te moeten nemen met één punt, maar het lot bepaalde op het laatste moment anders. In de blessuretijd was het wederom Bakker die doel trof. Hij haalde de drie punten binnen voor de Noordwijkerhouters, door na een vrije trap van Frans van Niel, de bal binnen te schieten.