• Henk Huijboom houdt zich bezig met het duel Nederland-Japan.

    Rowin van Diest

Haarlem weer op de kaart

Oranje speelt tegen Japan

HAARLEM Vorig jaar kwam het nationale team van Duitsland al bij OG op bezoek, dit jaar, een dag voor de start van de Haarlemse Honkbalweek op donderdag 12 juli, zal Oranje het wederom in Haarlem-Noord opnemen tegen deelnemer Japan met een selectie van universiteit spelers. Bij Onze Gezellen zijn ze natuurlijk in hun nopjes met het oefenduel. Een keur aan vrijwilligers heeft al aangetoond kwaliteit te kunnen leveren en dat is de KNBSB blijkbaar niet ontgaan.

Hans Akkerman

,,Er wordt geen entree geheven en voor een ieder is er de gelegenheid onder andere in twee tenten de inwendige mens te versterken. We willen er een mooie avond van maken en zijn verheugd dat de KNBSB ons weer heeft weten te vinden'', glundert Henk Huijboom, 2e penningmeester van de honkbaltak. ,,De Japanners komen rechtstreeks uit de USA en gaan trainen bij ons en willen nog even een oefenduel afwerken. Wat ook leuk is dat ons aspiranten team vooraf een competitieduel afwerkt tegen Thamen, een team van Japanse spelers. Het duel tegen Japan begint overigens om 19.00 uur en zal 7 innings in beslag nemen.''

Met een schuin oog bekeek de gedreven bestuurder de verrichtingen van het vlaggenschip dat dit weekend tegen hoogvlieger Euro Stars uitkwam. Zaterdag een kleine nederlaag (3-0). ,,Sportief zitten we op schema. Een plek bij de eerste acht. Ik hoop op positie 5, dat geeft in de volgende ronde recht op vijf thuisduels op zondag. Een dag die wij prefereren boven de zaterdag.'' Ook Henk Huijboom heeft naast zijn clubbesognes een steentje bijgedragen om de Haarlemse Honkbalweek een solide financiële basis te geven. ,,Ja, als lid van de sponsorcommissie zijn wij hard aan de slag gegaan en we mogen tevreden zijn. De belangstelling voor 'De Week' is evident en als de weergoden ons goed gezind zijn, zie ik geen enkele belemmering dat we een ouderwetse prachtige Week krijgen voorgeschoteld. Daar was het ons nadrukkelijk om te doen. Om dat prachtige, unieke evenement voor al die liefhebbers weer op te tuigen. Goed voor de honkbalsport, goed voor onze bond en heerlijk nieuws voor de vele honkbalfans''.