• Guud van Dee, Paul Louman, Tjerk Smeets en Bart Volkerijk in voorbereiding op de Haarlemse Honkbalweek 2018

    Michel van Bergen

Haarlem is Leeg zonder Honkbalweek

HAARLEM Het Ibis Styles Haarlem City Hotel vormde vorige week het decor van een netwerkbijeenkomst van de organisatoren van de Haarlemse Honkbalweek. De partner van de Stichting Honkbalweek Haarlem zal in juli het deelnemersveld onderbrengen en tevens de umpires en een aantal sponsoren.

HHW-voorzitter Guus van Dee bedankte de gastheer, sponsoren en ook de gemeente. ,,Zonder hun inbreng was het wel heel lastig geworden. Zonder de HHW is het leeg in Haarlem. Dit evenement is perfecte City Marketing want het is onderscheidend feestje, belangrijk voor de bewoners en regionale partners”, sprak hij lovend over ,,het grootste en mooiste evenement van de stad Haarlem.”

Bart Volkrijk, directeur van de KNBSB, sprak lovende woorden over het deelnemersveld. ,,We zijn blij met Taiwan en Japan dat met een ijzersterk jeugdig team deze kant opkomt. Eindelijk komt dan Italië en ook een sterk team uit Curaçao. Tot slot heeft Cuba ons verzekerd met een zo sterk mogelijk team naar Haarlem te komen. Een prachtig toernooi lijkt verzekerd. Nederland komt uit met een team dat grotendeels uit hoofdklassespelers bestaat, aangevuld met spelers uit buitenlandse competities met een zomerstop’’, verzekerde de oud-international.

Kersvers TD van de KNBSB Tjerk Smeets gaf aan de hand van vier jaartallen een persoonlijk verhaal over zijn binding met de HHW. ,,In 1988 aan de hand van pa naar Nederland-Sullivans. Ik weet de opstelling nog steeds uit mijn hoofd. In 2002 debuteerde ik als speler, in 2010 als coach en nu in 2018 als TD van de bond. De Week is een integraal deel van mijn honkballeven. Honkbal is een ideale denk- en doe sport.”

Commerciële man Paul Louman benadrukte het belang voor de sponsoren. ,,Er liggen veel kansen voor jullie en ik beloof: we leveren maatwerk voor jullie wensen. We denken tussen 25.000 en 30.000 toeschouwers te begroeten”, sloot hij af.

Vrijdagavond 13 juli trapt Oranje af tegen Curaçao en een dag later is Italië de tegenstander. Nog even geduld dus, maar wat in een goed vat zit…