• Pim Hols

GVVV gaat hard onderuit tegen HFC

HAARLEM Zo vlak voor de winterstop heeft Koninklijke HFC nog een fraaie prestatie neergezet tegen GVVV. Zaterdag 15 december werd de ploeg uit Veenendaal met 4-0 afgedroogd door thuisploeg Koninklijke HFC. Eigenlijk redelijk onverwachts, want vorig jaar werd HFC nog door GVVV van het veld gespeeld. Het geeft maar weer aan dat de Kon. HFC gegroeid is. Dat blijkt ook wel uit de zesde plek op de ranglijst.

Hoewel de eindstand wellicht anders doet vermoeden, was de eerste helft alles behalve enerverend. Beide ploegen rommelden wat aan, maar kwamen niet tot kansen. Dat veranderde in de 26e minuut. Toen wees de scheidsrechter naar de stip, nadat Rodney Hofman zijn tegenstander Robin Eindhoven onderuit haalde. Peet van de Slot faalde niet oog-in-oog met GVVV-doelman Johan Jansen en bracht de thuisploeg op voorsprong (1-0). Bij rust stond 2-0 op de borden, omdat vlak voor rust Wessel Boer zorgde dat de tegenstander in de tweede helft wel heel sterk uit de hoek moest komen om nog terug te komen.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat GVVV inderdaad haar uiterste best deed om terug in de wedstrijd te komen. Keeper Tom Boks van HFC had meerdere reddingen nodig om de aansluitingstreffer van de Veenendalers te voorkomen. Die treffer kwam er echter niet, dus werd het steeds duidelijker dat GVVV zonder punten naar huis zou gaan. Zeker toen HFC in de 72e minuut de wedstrijd volledig op slot gooide met een derde goal. Wessel Boer was goed in vorm en scoorde de derde treffer voor HFC. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en schoot binnen. GVVV hielp vervolgens nog een handje mee om de voorsprong van HFC groter te maken. Een eigen doelpunt van Bart Hulsbos betekende 4-0. En daar werd de wedstrijd mee afgesloten.