Golfen ten bate van Vrouw Kind Centrum

HAARLEM Het nieuwe Vrouw Kind Centrum van het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Zuid (Boerhaavelaan 22), en meer specifiek: een kindvriendelijke inrichting van de kinderbehandelkamers. Dat is maandag 18 september het goede doel dat aan De Spaarne Gasthuis Golf Masters (SGGM) is verbonden.

Het toernooi heeft een bijzonder tintje. Er doen dit jaar twintig bekende (ex-)profvoetballers en Haarlemse sporters mee. Onder anderen Kenneth Perez en Frank de Boer zetten zich belangeloos in. Oud-international en coach Willem van Hanegem is als ambassadeur eveneens van de partij. Wie golfer is en een bedrijf heeft, krijgt een unieke gelegenheid om met relaties of klanten een geweldige dag te beleven. Elke flight met een bekende sporter wordt aangevuld met drie personen uit het bedrijfsleven. Het betreft een complete verzorging met ontvangst, drankjes, hapjes, dinerbuffet, prijzentafel, polo en goodie bag. De locatie is tussen 10.00 en 22.00 uur de Haarlemmermeersche Golfclub (Spieringweg 745) in Cruquius. Alle informatie is verkrijgbaar via vrienden@spaarnegasthuis.nl.

STICHTING Door die dag over achttien holes mee te golfen, zet de deelnemer zich in voor Vrienden Spaarne Gasthuis. Die stichting is in het leven geroepen om de ambities van het Spaarne Gasthuis waar te maken door middelen voor de grote en kleine extra's te genereren. ,,Extra's om patiënten en hun naasten zich nog gastvrijer te laten voelen, maar waarvoor het ziekenhuis zelf de financiële middelen niet heeft'', bericht Haarlem Marketing. ,,Behalve deelname aan de wedstrijd, kan men ook meedoen aan een clinic om het golfen te leren of alleen naar het avondgedeelte komen, waar we gezellig met elkaar eten en borrelen en mooie prijzen verloten.''

De kinderen van de kinderafdeling verhuisden eerder dit jaar tijdelijk naar een andere etage. De maandenlange verbouwing kon beginnen. Als alles volgens plan verloopt, verhuist de kinderafdeling in oktober terug naar die plek. Het Vrouw Kind Centrum opent naar verwachting in oktober 2018 officieel.