• Pim Hols

Gelijkspel Kon. HFC tegen Treffers

HAARLEM Het spel van Koninklijke HFC blijft wisselvallig. Na een serie wedstrijden die met verlies eindigden, werden de afgelopen weken ineens weer punten gescoord in enkele goede wedstrijden. Daar was zaterdag 28 april weinig meer van te merken tegen De Treffers. Met name de eerste helft zette HFC beroerd spel neer en met een 1-1 gelijkspel mochten de Haarlemmers dan ook niet klagen.

De Treffers is in degradatiegevaar en ging in het begin van de wedstrijd dan ook hard op zoek naar punten. Veel kansen kregen de Groesbekers echter niet, daar was het spel te opgefokt voor. De ploeg speelde voornamelijk via de zijkant en gaf te hoge en harde voorzetten, waardoor de Groesbekers eigenlijk weinig kansen tot scoren kregen. Van de kant van Haarlem kwam echter ook weinig dreiging, waardoor het publiek een redelijk zouteloze helft voorgeschoteld kreeg.

In de tweede helft was wat meer spektakel te zien. HFC had het spel beter op orde en dat resulteerde tien minuten in de tweede helft in een fraaie combinatie die de bal voor de voeten van Tim van Soest bracht. De spits greep deze kans met beide voeten aan en werkte de bal vanaf twintig meter langs doelman Kornelis. De klap kwam hard aan bij De Treffers en lange tijd leek het er dan ook op dat Kon. HFC de wedstrijd met drie punten af zou kunnen sluiten. Tot een kwartier voor het einde. Een counter uit het boekje werd door Nick Versteegen goed afgerond en zo stond het onverwachts 1-1. En daar bleef het bij.