• Willem Brand
  • Willem Brand
  • Willem Brand
  • Willem Brand

Gelijkspel HFC tegen oud-internationals

HAARLEM Verrassing of toch niet helemaal: burgemeester Jos Wienen nam zaterdag 6 januari de aftrap bij de wedstrijd tussen het vlaggenschip van HFC en een team van oud-Internationals. De wedstrijd eindigde onbeslist: 3-3.

Willem Brand

Nadat voorzitter Dirk Jan Rutgers de bedreigde burgemeester een hart onder de riem hadgestoken, gingen de colbertjes uit. Vlak ervoor had de burgervader nog even Rutgers gepolst hoe dat nou precies in zijn werk ging, zo’n aftrap. Eenmaal bij de middenstip vroeg Simon Tahamata of hij de bal moest terugkaatsen. ,,Nou, dat zou ik niet doen", zei de burgemeester.

Nog historischer was het feit dat voor het eerst ook de oud-Leeuwinnen van de partij waren. Vrouwenvoetbal gaat crescendo. Dat Nederland Europees kampioen is geworden, heeft voor de nodige aanwas gezorgd. Bewijs dat het vrouwenvoetbal populair is, was dat bij de aftrap om twaalf uur al veel publiek op de been was. Tussen de vele media was ook de 11-jarige vlogster Esra Neter, bij haar volgers op YouTube beter bekend als 'Essimessi'. Samen met haar moeder was ze de hele middag in touw om filmpjes te maken. Op de vraag aan de bij Buitenveldert en de KNVB als ‘laatste vrouw’ spelende Esra wat ze ‘t liefst wil worden, een beroemde vlogster of Leeuwin, antwoordt ze: ,,Leeuwin natuurlijk!"

Meest fanatieke supporter bij de mannenwedstrijd was Amber van Rees, de vrouw van HFC-trainer Leandre van Rees. Hun oudste zoon Mika voetbal in Onder 17-1 op zaterdag. Amber leefde hoorbaar mee met de acties van de jongens van haar man. In de eerste helft keken ze toch iets teveel op tegen de status van de oud-Oranjespelers. Na de pauze, toen de schroom was afgeworpen, zocht de ploeg voluit de aanval en werd het nog een leuke doelpuntrijke pot. Langs de kant voor het eerst van haar leven, Ellen Bonfrère in gezelschap van haar man Hans, die drie jaar bij Geel-Wit voetbalde. Wat de doorslag gaf was dat de zoon van vriendin Marjan meedeed.

De 1-1 van Bart Nelissen was mooi, hij krulde de bal na een mooie vrije trap in het doel. De mooiste goal kwam op naam van Oranjeklant Martijn Reuser, van 35 meter schiet hij de bal in de kruising. Een mooi slot van een gezellige middag.