• pr

Geen Yvonne van Gennip IJsbaan

HAARLEM Het bestuur van IJsbaan Haarlem heeft besloten geen gehoor te geven aan de oproep van Société Pim Mulier om de ijsbaan te vernoemen naar 3-voudig Olympisch kampioen Yvonne van Gennip. De Société Pim Mulier, die zich onder andere inzet om Haarlemse sporthelden te eren, had een actie opgezet omdat het deze winter 30 jaar geleden is dat Yvonne van Gennip drie gouden medailles veroverde op de Olympische Spelen van Calgary.

Robert Bloemers, voorzitter van de stichting IJsbaan Haarlem: ,,Wij hebben er in het bestuur over gesproken en zijn unaniem van mening dat een naamsverandering van de ijsbaan niet wenselijk is. Ten eerste zou dat een precedentwerking zijn. Wij weten niet of in de toekomst er nog grotere prestaties worden geleverd. Ten tweede zijn wij van mening dat het merk IJsbaan Haarlem dusdanig sterk is dat wij dit verder willen uitbouwen. Ons besluit hebben wij persoonlijk meegedeeld aan de vertegenwoordigers van Société Pim Mulier".

Herman Opmeer, voorzitter van Société Pim Mulier is zeer teleurgesteld: ,,Ontzettend jammer dat de handschoen niet wordt opgepakt. Nadat de actie was gestart hebben veel Haarlemmers, waaronder bekende Haarlemmers en sporthelden, zich uitgesproken voor een naamsverandering. Vrijdag 16 februari komt er een eerbetoon in de Gravenzaal van het Haarlemse stadhuis. Dit omdat Yvonne de grootste sportvrouw is die Haarlem heeft gekend. Maar natuurlijk ook landelijk grote bekendheid heeft. Zij heeft niet voor niets afgelopen jaar een oeuvre prijs ontvangen. Dit jaar is het 30 jaar geleden dat zij die historische medailles heeft behaald. Het had zo mooi geweest als het bestuur van de ijsbaan die middag bekend zou maken dat de ijsbaan wordt omgedoopt in de Yvonne van Gennip IJsbaan. Helaas heeft het bestuur al anders beslist".