• Archief

The Floor is Yours start in Haarlem

HAARLEM In het voorjaar van 2019 gaat op tien locaties door heel Nederland breakdanceproject 'The Floor is Yours' van start, een serie van tien lessen, gegeven door erkende breakdancedocenten. Breakdance Wereldkampioen Lorenzo Caboni en inspirator en dansleraar Redo hebben zich verbonden aan The Floor is Yours als ambassadeur. In Haarlem start woensdag 27 maart voor het eerst een lessenreeks.

The Floor is Yours is een initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, de Nederlandse Breakdance League en Mad Skills en wordt uitgevoerd sinds 2017. Breakdance is populair en combineert dans met sportieve elementen. Het belangrijkst is het 'community gevoel' in de breakdance scene: een wereld waarin diversiteit volkomen vanzelfsprekend is. De lessenreeks wordt afgesloten met een City vs. City Battle op 23 juni tijdens het Emoves festival in Eindhoven. Tijdens deze battle laten leerlingen uit alle steden moves zien die ze geleerd hebben en maken ze kennis met breakdancers uit heel Nederland. Een deskundige jury bepaalt welke crew uit welke stad de winnaar is van het seizoen. ,,Het was geweldig Tamar op die vloer te zien dansen, ik was zo trots! Iedereen wordt gewaardeerd, het maakt niet uit of je net les hebt of al heel goed bent. Ik wil Tamar leren dat je alles kunt proberen en dat het niet erg is als iets niet lukt. Het gaat om het ontdekken. En dat is precies wat ze in deze lessen leert", laat de moeder van Tamar weten.

Het project is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De hele reeks van tien lessen lessen kan gratis worden gevolgd. Na het volgen van de lessen kunnen kinderen en jongeren doorgaan met 'reguliere' lessen. Hierbij geldt: als er thuis geen geld is, betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem. Meer informatie over de spelregels van het Jeugdfonds: www.jeugdfondssportencultuur.nl/haarlem. De lessen worden vanaf 27 maart op woensdag (16.00-17.00 uur) gegeven aan het Rivieraplein 3A. Aanmelden kan via www.jeugdfondssportencultuur.nl/thefloorisyours. Zaterdag 16 maart om 15.00 uur is er op het plein in winkelcentrum Schalkwijk, voor de deur bij Triple Threat, een proefles voor kinderen die het breakdancen eerst willen uitproberen.