• Pim Hols

Eindelijk weer winst voor Kon. HFC

HAARLEM Na vier keer een gelijkspel, wist Koninklijke HFC afgelopen zaterdag eindelijk weer eens te winnen. Rijnsburge Boys, dat na een half uur spelen met tien man tegen de Haarlemmers verder moest, werd met 1-0 aan de kant gezet. Dankzij deze wist weten de Haarlemmers zich verder te nestelen in de subtop van de Tweede Divisie.

Na een zeer matige openingsfase waarin beide ploegen zwak spel laten zien, krijgt HFC in de zeventiende muinuut de eersrte grote kans om de score te openen. Vincent Volkert gaat er helemaal langs en schiet zelf in de korte hoek, helaas op keeper Van Nieuwkoop. Een gemiste kans, want voor het doel stond Robin van Eindhoven helemaal vrij. Gelukkig wordt dat na een klein kwartier helemaal rechtgezet. Na een half uur voetballen krijgt Masies Artien van Rijnsburgse Boys een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken HFC-speler (Robin Eindhoven). Uit de vrije trap die volgt, weet dezelfde Eindhoven te scoren. Van der Slot neemt de trap, maar scoort niet. Eindhoven eet de Koninklijke in de rebound echter wel op voorsprong te zetten.


Deze dubbele tegenslag bleek de knock-out voor 'de Uien', de bijnaam voor de Rijnsburgers. Joel Tillema was vijf minuten voor tijd nog wel dichtbij de gelijkmaker met een schot op de lat, maar daar bleef het dan ook bij. Aan de kant van HFC schittert vooral Robin Eindhoven in de tweede helft. Hij werkt in de 55e minuut bijna de 2-0 in de korte hoek, maar vindt keeper Van Nieuwkoop op zijn pad. In de 79e minuut lijkt de 2-0 wel een feit. In eerste wordt een voorzet van Eindhoven door Van der Linden tegen de keeper aan geschoten. Uit de corner die daarop volgt, scoort Van der Slot voor de Koninklijke met een kopbal de 2-0. De goal wordt echter om onduidelijke redenen afgekeurd. Twee minuten voor tijd maken de Rijnsburgers haast nog een eigen goal, maar dat kan nog net voorkomen worden. HFC pakt de punten.