• Voetbalshirtskoning.nl

Een stad als Haarlem verdient een profclub

Eigenlijk moet HFC Haarlem op 1 oktober van dit jaar z'n 129 verjaardag vieren, maar helaas hield het in sprookje in 2010 vroegtijdig op voor de club. Vanaf november 2009 dreigde namelijk een faillissement en al twee maanden later bleek dat helaas de werkelijkheid. Na 120 jaar hield HFC Haarlem op te bestaan als profclub.

En dat is zo'n negen jaar later nog altijd jammer, want neem bijvoorbeeld andere steden als Alkmaar, Tilburg, Leeuwarden en Breda: ze hebben allemaal een professionele voetbalclub. Ook onze stad verdient er één en we geven de hoop daarom niet op. Vroeg of laat zullen ook wij weer kunnen genieten van profvoetbal.

Oude tijden herleven

Om toch nog wat oude tijden te laten herleven namen de legendarische spelers van Koninklijke HFC het in 2016 op tegen de legendes van HFC Haarlem. Dat deden ze uitgerekend op de verjaardag van de Koninklijke die op 15 september 2016 z'n 137e verjaardag zou vieren. Voor het duel werd door clubvoorzitter Piet Hooft gesproken over de rijke historie die beide voetbalclubs met elkaar delen. Hij zei daarover dat hij "het profvoetbal mist en dat een stad als Haarlem een profclub verdient."

Geruchten over Red Bull Haarlem

En zo nu en dan komt er weer even een sprankje hoop in het Haarlemse. De geruchten dateren weliswaar alweer van een jaar of twee jaar geleden, maar even was er sprake van een opleving in Haarlem. Zo werd de naam van Red Bull gelinkt aan die van HFC Haarlem. Zou er een doorstart dan toch mogelijk zijn? De reacties op de geruchten waren nogal gemengd. Want hoewel het natuurlijk geweldig zou zijn als Haarlem weer het profvoetbal zou omarmen, ziet lang niet iedereen de komst van de drankjesfabrikant naar het Nederlandse profvoetbal zitten. Feit blijft wel dat de fans van Haarlem een profclub verdienen. Als voetbal webshop uit Noord-Holland gespecialiseerd in voetbaltenues zijn we het daarmee eens, want de hoofdstad van onze provincie verdient nou eenmaal betaald voetbal. Met of zonder Red Bull.