• Merijn Snoek kom die zaterdag 23 september naar het Flevoplein Festival om aanwezig te zijn bij het ondertekenen van de Verklaring voor Gelijke Behandeling door DSG.

    De Verklaring Gelijke Behandeling in de Sport maakt onderdeel uit van het "Sport voor Iedereen" traject waar SportSupport en NOC*NSF gezamenlijk in optrekken sinds maart 2016. Zaken als uitsluiting, diversiteit, homoseksualiteit, geloof etc. worden bespreekbaar gemaakt / gehouden bij een sportvereniging.

    Flevoplein festival 2017
    Dit is een klein festival dat plaats gaat vinden zaterdag 23 September van 12:00 tot 16:00 op het Flevoplein te Haarlem-Noord Delftwijk. Het is een festival voor bewoners, organisaties en winkeliers uit de omgeving met als doel de buurt en zijn bewoners bij elkaar te brengen en er een gezellige middag van te maken. Het initiatief komt van Jongerencentrum Delftwijk City onderdeel van Stichting Haarlem Effect en Dansschool DSG. Ook is er een voetbaltoernooi voor kinderen, georganiseerd door SportSupport, dansschool DSG

    Michel van Bergen

DSG supporter Sport voor iedereen-traject

HAARLEM DSG Ritmiekdans Vereniging ondertekende zaterdag 23 september de Verklaring voor Gelijke Behandeling in de Sport. Die maakt onderdeel uit van het Sport voor iedereen-traject waarin SportSupport en NOC*NSF sinds maart 2016 gezamenlijk optrekken.

Dit gebeurde bij het kleine Flevoplein Festival in de Delftwijk. Wethouder Merijn Snoek zag toe op de handeling, waarmee wordt onderschreven dat bij een sportvereniging onderwerpen als uitsluiting, diversiteit, homoseksualiteit en geloof bespreekbaar moeten worden gemaakt en gehouden. Het is een festijn voor bewoners, organisaties en winkeliers uit de omgeving, met als doel de buurtgenoten bij elkaar te brengen en er een gezellige middag van te maken. Het initiatief komt van jongerencentrum Delftwijk City (Jan Gijzenkade 305A), onderdeel van Stichting Haarlem Effect (Gedempte Oude Gracht 138) en Dansvereniging DSG (Jan Gijzenkade 305D). Daar komen jongeren van 13 tot 17 jaar uit Delftwijk en Haarlem-Noord bijeen voor activiteiten en hangen. Het wordt gerund door jongerenwerkers. Ditmaal was er een voetbaltoernooi voor kinderen, georganiseerd door SportSupport Haarlem (Generaal Spoorlaan 2A). DSG verzorgde dansoptredens en workshops op het podium. Daarnaast waren er een rommelmarkt, springkussen en schminckhoek. Op het nabije Delftplein was voor de statushouders en andere bewoners van het woonproject met 160 nieuwe woningen een invulling van Burendag. Vanaf 13.30 uur stonden drie sportdemonstraties van SportSupport op het programma.