• Coach Michael Crouwel.

    Michel van Bergen

Coach Crouwel gelooft in Kinheim

HAARLEM De ontknoping staat er aan te komen voor Kinheim honkbal. Vier finales verwijderd om hoofdklasser Storks uit te dagen voor een plek in de hoofdklasse van 2019. Samen met concurrent RCH is Kinheim verwikkeld in een hallucinerende apotheose om (wellicht) na twee jaar terug te keren op het hoogste, zo vertrouwde honkbalpodium.

Hoofdcoach Michael Crouwel maakte na afloop van het duel op zondag (0-2 winst, na een 9-3 thuiszege op zaterdag tegen OG) een rustige en opgeluchte indruk. ,,Blij en opgelucht, dat is mijn gemoedstoestand. Verdedigend opnieuw prima (slechts 72 tegenruns in 40 duels) en aanvallend wederom teveel mensen achter gelaten op de honken. Als het besef doordringt bij mijn spelers dat we echt een hele goede ploeg hebben, dan moeten we aanvallend tot meer in staat kunnen zijn'', denkt de coach die een duidelijke groei heeft waargenomen bij zijn selectie.

Crouwel: ,,Ja, er zijn natuurlijk wat spelers bijgekomen en die hebben onze ploeg een stuk volwassener en weerbaarder gemaakt. Een prima mix van ervaring en jeugdig talent met een onmiskenbaar Kinheim-DNA. Volgende week tegen RCH zal moeten blijken hoe we er voor staan. RCH heeft goede pitching en ervaren hitters. Ik heb echter veel vertrouwen in onze kwaliteiten'', aldus de coach die net als de vele honkballiefhebbers, bestuurders en kenners die zondag aanwezig waren nog niet weet wat er gebeurd mochten de momenteel ongeslagen koplopers RCH en Kinheim gelijk eindigen en hun dubbel delen. ,,Eerlijk gezegd, heb ik mij daar nog niet in verdiept.''

Mocht Kinheim echter aan het eind van de rit bovenaan eindigen en Storks ontmoeten voor een plek in de hoofdklasse, dan zal Kinheim er klaar voor zijn, verzekert de oud-international. ,,Eerst deze ronde afsluiten en ik verzeker je: als het lukt zullen we er staan. Ons team is hecht, gedisciplineerd en organiseert buiten het honkballen om ook gezamenlijke activiteiten. We zullen er klaar voor zijn en zullen onze huid duur verkopen. Laten we met zijn allen hopen op veel publiek in Heemstede en een dag later in Haarlem. De ontknoping zit er aan te komen en iedere honkballiefhebber mag geen verstek laten gaan toch? Nog een week geduld en wat een prachtig vooruitzicht''.