• Voetballer Jeffrey Kors (midden) in actie.

    Michel van Bergen

Clubman Jeffrey Kors geniet

HAARLEM ,,0-5 gewonnen tegen een hele matige ploeg, zegt mij dus helemaal niets,'' oordeelde IVV-trainer Gerrie Breugem afgelopen weekend op een Amsterdamse voetbalsite na de ouverture winst op VVH/Velserbroek. De fusieploeg startte inderdaad matig maar hebben na vier zeges de aansluiting met de middenmoot gevonden. De hattrick van spits Jeffrey Kors vorige week uit tegen Real Sranang (0-3 winst) kwam dan ook als geroepen. De veel scorende spits, twintig en vijftien goals in zijn laatste twee seizoenen, bewees zijn intrinsieke waarde en staat al weer op vier treffers. Tien goals in elf duels: dan weet je precies waar het aan schort op de grens van Velsen en Haarlem.

Lang leek de benutte strafschop van de thuisclub van Jeffrey Kors tegen Sp. Martinus, een harde trap net onder de lat, het verschil te maken, maar twee kopballen van de gasten vlak voor tijd gooiden roet in het eten op een stormachtige, regenachtige dag met weinig vloeiend voetbal. Jeffrey Kors: ,,Ja, natuurlijk hoop je op meer, maar ik moet eerlijk zijn: ik tekende voor een gelijkspel want na rust namen zij het initiatief over. Jammer van die fout van onze keeper bij hun gelijkmaker want Marco keepte verder een prima pot''.

Kors is nog zo'n echte ouderwetse clubman. ,,Klopt, ja. In 1997 ben ik hier begonnen en met zes jongens speel ik 20 jaar later in het eerste. Bijzonder toch? Door mijn doelpunten is er natuurlijk wel eens interesse geweest, van Schoten en Bloemendaal bijvoorbeeld, maar ik heb nooit de behoefte gehad te verkassen. Ik weet natuurlijk ook wel dat derde klasse niveau het hoogst haalbare is voor ons. Al een paar seizoenen lukt dat en ik zie niet in waarom we het dit seizoen ook weer niet gaan redden. De juiste spirit is er in ieder geval.''

Jeffrey sluit af: ,,Onder onze trainer, Jeroen de Vries, willen we stappen zetten. Vanuit een degelijke organisatie steeds meer naar voren spelen. Dat is soms lastig hoor want voorin sta ik vaak op een eiland, maar ik zie wel degelijk progressie. Zo lang wij ons kunnen meten met ploegen als ZSGO die heel veel geld investeren in hun selectie, dan ben ik trots op onze club. Wij gaan straks lekker met zijn allen op trainingskamp naar Hamburg en daar gaan we de basis leggen voor een prima tweede competitiehelft. Heus, het komt wel goed bij ons".