• Presentator Wilfried de Jong laat Martin Haar aan het woord.

    Michel van Bergen
  • Michel van Bergen

Brilstand scoort weer met Grote Hi-Ha-Hondelul Show

HAARLEM Brilstand had voor haar lustrumjubileum van de Grote Hi-Ha-Hondelul Show vorige week weer een perfecte mix aan gasten weten op te sporen. Presentator Wilfried de Jong beleed openlijk zijn liefde voor Feijenoord en liet aftrapgast Martin Haar aan het woord. ,,Mooiste tijd? Kampioen met HFC Haarlem, een jaar later vierde in de eredivisie en Europees voetbal'', aldus de eerste 'Voetballer van het Jaar'. Voetbaldominee Klaas Vos bulderde vanouds weer vanaf de kansel en nam Erik ten Hag, Mino Raiola en zelfs Poetin genadeloos onder vuur.

Robert Eenhoorn, AZ-directeur, Feijenoord 5 spits en ex-MLB,er, gaf het verschil aan tussen onze en Amerikaanse sportbeleving. ,,Daar moet je presteren om veiligheid te creëren, hier is het andersom.'' Henk Frãser, de nieuwe Sparta-trainer, was duidelijk. ,,Als Sparta degradeert, blijf ik bij Sparta. Een keuze op gevoel.'' Ook Ajax-commissaris Danny Blind kwam langs. ,,Nee, ik heb geen spijt dat ik Matthijs de Ligt op 17-jarige leeftijd liet debuteren in Oranje en samen met mijn zoon Daley hebben we besloten dat hij niet meer door Rob Jansen als zaakwaarnemer wordt bijgestaan. In zijn boek gaat Rob te ver vonden wij.''

Nico Dijkshoorn ging los op Gertjan Verbeek en Louis van Gaal, de hilarische puntdichter Jan J. Pieterse slingerde wederom dichtbundels de zaal in en daar stond opeens de Brabantse truckerdiva Tina Trucker. De hoogblonde zangeres zong twee liedjes en kreeg het publiek aan haar voeten. Slotakkoord was voor Wolter Kroes: ,,We zijn er niet bij en dat is een drama'', zong de populaire Zaankanter. De mix van cabaret, zang, interviews en grappige filmpjes bleek nog lang niet aan slijtage onderhevig. De initiatiefnemers schieten duidelijk in de roos met deze succesformule.