• BLOEMENDAAL - Floris Jan Bovelander (Topmusch) met met Arthur van Doren . Van Doren naar Bloemendaal . FOTO KOEN SUYK

    Koen Suyk

'Beste Hockeyer van de Wereld' naar Bloemendaal

Van Doren maakte al op zijn zeventiende zijn debuut in de nationale ploeg van België. Vorig jaar werd hij al verkozen tot 'FIH Rising Player of the Year' als grootste talent van de wereld tot 23 jaar. Afgelopen maandag is van Doren opnieuw uitgeroepen tot 'FIH Rising Player of the Year' en won daarnaast zelfs de meest prestigieuze titel 'FIH Best Player of the Year'. Van Doren komt over van KHC Dragons uit Brasschaat, waar eerder al Manu Stockbroekx van over kwam. Dragons is de tegenstander van Heren1 in de achtste finale van de EHL op 31 maart in Rotterdam.

Arthur van Doren is blij en trots dat hij zich volgend jaar mag melden op 't Kopje: ,,Ik ben echt ongelooflijk blij, ook met hoe ik de club en spelers heb leren kennen deze periode. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst, ik kijk ernaar uit in het 'Bloemendaal-Oranje' te spelen".

Terwijl het seizoen nog in volle gang is, richt de commissie tophockey van HC Bloemendaal zich alweer op de toekomst. Michel van den Heuvel en belangrijke spelers als Glenn Schuurman, Thierry Brinkman, Florian Fuchs en Manu Stockbroekx bevestigden allen al eerder hun langere verbondenheid met HC Bloemendaal. Xavi Lleonart Blanco zal terugkeren naar Barcelona na zijn Bloemendaals avontuur.

Met van Doren bouwt Bloemendaal verder aan een team dat om de prijzen kan spelen. Commissaris tophockey Floris-Jan Bovelander: ,,Arthur past als speler en als persoon perfect bij de club en het team. Een speler als hij is een verrijking voor iedereen die met hem hockeyt. Arthur gaat ook de jeugd van Bloemendaal trainen, met name als specialist in verdedigende technieken en uitverdedigen".