• Eigen Foto
  • Suus Hartendorp.

    Suus Hartendorp

Aftellen begonnen voor Halve van Haarlem

HAARLEM Het aftellen is begonnen voor de Vitaminstore Halve van Haarlem op zondag 30 september. Deelnemers ontvangen bij inschrijving een gratis 361° runningshirt. Er kan nog worden ingeschreven tot maandag 24 september.


De Vitaminstore Halve van Haarlem kent meerdere afstanden waaronder een Halve Marathon, het pronkstuk van deze loop. Het is een halve marathon met karakter mede door het parcours waarin de deelnemers een lang stuk Zeeweg meepakken en natuurlijk ontbreken de duinen niet. Alle afstanden staan bekend om de prachtige routes door Haarlem en de groene omgeving daar buiten. Ook is de bedrijvenloop een onderdeel van de Vitaminstore Halve van Haarlem. Bij alle verschillende afstanden  worden deelnemers aangemoedigd door enthousiaste toeschouwers en de heerlijke beats van verschillende DJ's en bands. Voor de kinderen staan er ook twee leuke onderdelen op het programma. Ze kunnen meedoen aan de Kidsrun of de Kabouterloop. Een leuke route door hartje centrum waar ze aan alle kanten worden toegejuicht. Kortom een hardloopevenement voor het hele gezin. 

Hardlopen voor Bas van de Goor Foundation

Een van de deelnemers aan de Halve van Haarlem is de 16-jarige Suus Hartendorp, die meeloopt in verband met haar profielwerkstuk. En om het goede doel te steunen: de Bas van de Goor foundation. Suus, die dit jaar haar Havo-examen doet, laat weten: ,, Voor mijn profielwerkstuk ga ik een halve marathon rennen (de halve van Haarlem op 30 september 2018) voor een goed doel. Als goed doel heb ik de Bas van de Goor foundation gekozen die zich richt op het laten sporten van kinderen met diabetes. Ik heb dit doel gekozen omdat ik zelf veel aan sport doe, een sportieve uitdaging heb gekozen en een zus heb met diabetes type 1".

 Wie deze scholiere wil steunen in haar actie, kan dat doen via de crowdfunding pagina https://getfunded.nl/campagne/1207-halve-marathon-rennen-voor-het-goede-doel- 

Suus is onder haar eigen naam ook op Facebook terug te vinden. 


Meer informatie over de Halve van Haarlem is te vinden op www.halvevanhaarlem.nl