Ook in Haarlem zijn er steeds meer deelauto’s beschikbaar

26-11-2019, 09:40 |Van onze partner

De term ‘deelauto’s’ wordt steeds bekender, zo ook bij ons in Haarlem. Niet iedereen kan een auto voor de deur kwijt en daarnaast zijn de kosten voor een auto vaak hoog. Mede hierdoor zijn er meer en meer mensen die geen auto meer hebben, maar gebruik maken van een autodeelplatform. Op een autodeelplatform plaatsen particulieren hun auto waar iemand zonder auto vervolgens gebruik van kan maken tegen een vergoeding. We nemen je in dit artikel mee in de voordelen van het gebruik van een autodeelplatform voor auto-eigenaren en mensen zonder auto.

Je eigen auto delen
Via een autodeelplatform als SnappCar kun je je auto aanbieden tegen een vaste prijs per dag. Op die manier kun je, volledig verzekerd, een deel van de kosten van jouw auto terugverdienen op de dagen dat jij je auto niet nodig hebt. Via een kalender op de site of de app geef je aan op welke dagen jouw auto beschikbaar is om te verhuren. Vervolgens heb je twee opties: wil je persoonlijk in contact komen met degenen die jouw auto huren? Dan kun je kiezen voor een sleuteloverdracht. Wil je je auto extra makkelijk verhuren en gemiddeld tot wel €350 per maand verdienen? Dan bestaat er de Keyless optie. Als je dit systeem laat toevoegen aan jouw auto, kan een huurder, nadat jij de boeking hebt goedgekeurd, jouw auto openen via de app. Op deze manier hoef je niet thuis te blijven voor een sleuteloverdracht en kun je daardoor de auto extra vaak verhuren. Ideaal dus!

Een auto van een auto-eigenaar huren
Heb je geen eigen auto of heb je er een nodig terwijl je partner al jullie auto gebruikt? Dan kan SnappCar een handige oplossing bieden. Op de website of app kun je zien welke auto’s er dicht bij jou in de buurt staan. Je kunt de auto’s op vanalles filteren, zoals het merk, bepaalde accessoires of de optie Keyless waarmee je de auto kunt openen met de app. In de zoekresultaten is er voor ieder wat wils bij jouw in de buurt te vinden.

Wil jij het autodelen een keer zelf uitproberen? Kijk dan eens op de website van SnappCar voor een auto bij jou in de buurt. Een auto huren in Haarlem is op deze manier zo gepiept!