Huurprijzen in Haarlem blijven stijgen; Hoe kom jij aan een betaalbare woning?

23-01-2020, 11:03 |Van onze partner

Eind 2019 werd duidelijk dat dat de huurprijs van woning in Haarlem met 3,5 procent gestegen was ten opzichte van 2018. Dit komt mede omdat huurprijzen in Amsterdam zo hoog liggen, dat mensen uitwijken naar Haarlem. Naar verwachting zal de huurprijs van woningen in Haarlem het aankomende jaar alleen maar toenemen. Hierdoor wordt het lastig om een woning te vinden dat past binnen je budget. Door middel van onderstaande tips wordt het echter een stuk eenvoudiger.

Schakel vrienden en familie in
Je eigen kring is meestal waardevoller dan je denkt. Zo wordt er liever een woning verhuurd aan een familielid van een kennis van de verhuurder, dan aan een vreemde. Uiteindelijk is betrouwbaarheid namelijk één van de eisen om een woning te verhuren. Zo kan iedereen in je direct kring een balletje opgooien op het werk. Wie weet vind je op deze manier wel een woning in Haarlem die helemaal voldoet aan al je wensen.

Maak gebruik van online huurwebsites
Tegenwoordig is het niet meer nodig om een makelaar in te schakelen om een woning te huren in Haarlem. Met de komst van grote online huurwebsites als Rooming.nl zie je in een gemakkelijk overzicht de beschikbare woningen in de regio. Zo kan je selecteren op prijs, oppervlakte, type woning en wanneer de woning beschikbaar is om te huren. Daarnaast kan je kiezen of je de woning kaal, gestoffeerd of gemeubileerd opgeleverd wil hebben. Binnen enkele minuten heb je een overzicht van woningen die perfect bij je passen. Bij dit platform heb je bovendien de keuze om rechtstreeks contact te hebben met de verhuurder, zodat je een goed beeld hebt en met vertrouwen een woning kan huren.

Snel reageren op woningen
Aangezien de vraag naar woningen in Haarlem groter is dan het aanbod is het advies om snel te reageren op woningen. Hoe sneller je erbij bent, hoe groter de kans is dat je in aanmerking komt voor een woning. Daarbij is het goed om te weten dat bellen vaak sneller werkt dan mailen. Een mail wordt soms dagenlang niet gelezen en hierdoor wordt de woning vergeven aan iemand anders.

Het inschakelen van vrienden en familie, gebruik maken van een online huurwebsite en snel reageren op woningen zorgt ervoor dat je gemakkelijk een betaalbare woning kan vinden in de stad. Zo kan je genieten van alles wat Haarlem te bieden heeft en hoef je niet langer na te denken over het zoeken van een woning.