Het is weer zover: Top 2000, Sky Radio Christmas (en Love Actually natuurlijk)

04-12-2019, 15:37 |Van onze partner

Het is vaste prik: op radio en tv luisteren en kijken we weer volop muzikale kerstprogramma’s- en films. Ga er maar weer voor zitten. 

De eerste keer dat je Wham’s Last Christmas weer hoort weet je dat het zover is. De tijd van kerstfilms en kerkmuziek is weer aangebroken. Smartphone in een heuptasje, en de hele dag oortjes in. Uren luisteren naar de lekkerste kerstnummers. 

Dit jaar is er de 21ste editie van de Top 2000. Je kunt vanaf deze week stemmen op je favoriete nummers, die in de jaarlijkse lijst moeten staan. Doe dat snel want het kan tot zaterdag 7 december. Je mag minimaal vijf en maximaal 35 nummers aandragen. Diezelfde middag wordt de top 10 bekend gemaakt. Tussen kerst en oud en nieuw is de top 2000 te horen.

Vorig jaar brachten maar liefst zes miljoen mensen hun stem uit. Welk nummer moet dit jaar de Top 2000 aanvoeren? Ben je voor Queen met Bohemian Rhapsody of ben je dit nummer al zo zat dat je vindt dat er een ander op 1 moet komen?

Geluksvogels zijn in het Top 2000 café aanwezig
De uitzendingen zijn te horen tussen eerste kerstdag en oudejaarsavond op radio 2. De NTR verzorgt de televisie-uitzingen op NPO3: de Top 2000 quiz, Top 2000 untold stories en Top 2000 a gogo. Geluksvogels die zich tijdig hebben aangemeld kunnen in het café op het Mediapark aanwezig zijn. Burkely tas mee en meezingen maar. Wat overigens ook prima vanuit huis kan.  

Vorig jaar stond Bohemian Rhapsody van Queen op nummer 1. Plaats 2 werd bezet door de Eagles met Hotel California en op 3 stond de Piano Man van Billy Joel. 

Sky Radio Christmas tot het je oren uitkomt 
Wil je meer van dit alles dan is er 24/7 Sky Radio Christmas. Dat heeft ieder jaar veel fans die veelal hetzelfde zeggen; ‘je kijkt er naar uit, heb het de hele dag aanstaan, zingt alles mee en na kerst kun je geen kerstnummer meer horen’.  

Och, Love Actually nog maar een keer
En dan zijn er natuurlijk nog de kerstfilms op tv, Netflix en in de bioscoop. Op Netflix kun je je hart ophalen door (voor de zoveelste keer misschien) Love Actually uit 2003 te kijken of Bridget Jones’s Diary (2001). Een goed alternatief is Our Planet, de documentaire ingesproken door David Attenborough. 

Je moet natuurlijk naar Frozen 2
Om nog verder in de winter- en kerststemming te komen ga je natuurlijk naar Frozen 2, deze draait in maar liefst bijna zestig bioscopen, dus altijd wel eentje bij jou in de buurt. Neem je DSTRCT mee (gevuld met zakdoekjes en snoep) en op naar de bios! Ben je in voor iets spannenders dan is Penoza: the final chapter een aanrader. En wil je het louter bij kerst houden dan draait in 46 bioscopen de film Last Christmas.