• Samen paaseieren zoeken.

    Sutiah van Netten
  • SAMSUNG CAMERA PICTURES

    Sutiah van Netten

Zoeken naar paaseieren bij Natuur Speeleiland

HAARLEM Tijdens het Paasweekend was het feest bij Natuur Speeleiland Haarlem, want de Ruige Rakkers mochten twee uur lang paaseieren zoeken op het speeleiland. De Paashaas had alle paaseitjes heel goed verstopt. Om het nog extra spannend te maken had de Paashaas op beide paasdagen twee gouden paaseieren verstopt. Voor de vinders van deze gouden paaseieren stond een ‘avontuurlijke’ verrassing klaar. Het zorgde ervoor dat alle Ruige Rakkers van heel jong tot een jaar of tien overal heel fanatiek gingen zoeken. Er werd geen plekje op het speeleiland overgeslagen.

Ondanks de wind, regen en kou waren veel Ruige Rakkers samen met hun ouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes naar het Natuur Speeleiland Haarlem gekomen. De kinderen hadden er allemaal duidelijk veel zin in. Na het startsein renden ze joelend en gillend van plezier het speeleiland op om zoveel mogelijk paaseitjes te zoeken. De gekleurde plastic paaseieren konden later bij de crew ingewisseld worden voor echte chocolade eitjes. Slim bedacht, want anders waren de paaseitjes vast stuk gegaan door al het zoeken, rennen, vallen, klimmen en klauteren. De twee gouden eieren zorgden voor een leuke en spannende competitiestrijd. Het eerste gouden ei werd uiteindelijk gevonden door de vijfjarige Tom Koster. ,,Mijn moeder Maaike zag iets glimmen tussen de struiken. We gingen kijken en toen vond ik het gouden ei”, legt Tom blij uit. De tweede gouden ei was verstopt in een houten kist bij de ingang van het speeleiland. De gelukkige vinders mogen als prijs samen met een vriendje of een vriendinnetje twee keer gratis komen spelen op het Natuur Speeleiland Haarlem.

Na al het zoeken en spelen was het tijd om even op adem te komen. De Ruige Rakkers met een eigen knapzakje kregen een gezonde lunch met een krentenbol, krentjes, appel en zoethout. Voor de volwassenen was er koffie en thee.

Na afloop kregen alle kinderen nog een buitengewoon cadeautje mee naar huis.

,,Door de regen en de kou is het altijd maar afwachten of er wel bezoekers komen. Gelukkig zijn er veel Ruige Rakkers ondanks het slechte weer toch naar het Natuur Speeleiland gekomen, dat vind ik helemaal te gek. Dit is voor mij écht genieten.”, aldus organisator Chantal Bakhuis.