• Paul Remmelts

Zesvoudig wereldkampioene (kick)boksen wordt ambassadeur van ChildsLife

HAARLEM Lucia Rijker, Global Life Coach en bokslegende, is dé nieuwe Ambassadeur van ChildsLife. Al meer dan 23 jaar zet ChildsLife uit Haarlem zich in voor de meest kwetsbare vrouwen en kinderen in extreme armoede in Afrika en Oost Europa. Ook Lucia, wiens roots in zowel Europa als in Afrika liggen, staat bekend om haar strijd voor gelijke kansen. En haar bijdrage aan een goed en liefdevol leven voor iedereen op deze aarde. ChildsLife en Lucia Rijker slaan de handen ineen om jonge Keniaanse schoolmeisjes in de sloppenwijken van Nairobi in hun kracht te zetten. Om ze zo een kans te bieden op een betere toekomst.

Rijker heeft zichzelf een weg geknokt naar een beter leven. Van een jong meisje met volwassen verantwoordelijkheden werkte ze zich - als één van de weinige vrouwen in die tijd - via de (kick)bokswereld op tot de wereldwijze en warme vrouw die ze nu is. Dankzij haar persoonlijke reis inspireert en ondersteunt ze nu anderen om ook het beste uit zichzelf te halen. Middels lezingen en workshops over de hele wereld en tv-programma's zoals 'Dreamschool'. En vanaf nu dus ook vanuit haar ambassadeurschap voor ChildsLife.

ChildsLife, gevestigd in de Waarderpolder, zet zich wereldwijd in voor kwetsbare vrouwen en kinderen die in extreme armoede opgroeien. Door het bieden van praktische hulp op het gebied van onderdak, voedsel, onderwijs, veiligheid, HIV/AIDS-zorg en schoon water, staat zelfredzaamheid centraal en opent ChildsLife de deur naar een toekomst zonder armoede voor duizenden kinderen wereldwijd.

Meer informatie over ChildsLife is te vinden op www.childslife.nl.