• Eigen Foto

Zestiende Nova College Schaaktoernooi

HAARLEM Schaakclub HWP Haarlem organiseert voor de zestiende keer het ROC Nova College schaaktoernooi. Dit toernooi vindt van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni op de locatie Zijlweg 203 (hoek Randweg). Het toernooi duurt van en staat open voor spelers van alle leeftijden en alle sterktes. Het toernooi bestaat uit zes ronden volgens het Zwitsers systeem, zodat tegenstanders met evenveel punten elkaar treffen. Ook dit jaar wordt gespeeld in twee groepen gebaseerd op sterkte. De winnaar van groep A ontvangt een geldprijs van 1000 euro. Ook de sterkste spelers in groep B worden beloond met een geldprijs. Daarnaast is in elke groep een jeugdprijs te verdienen. Inschrijven kan tot en met 25 juni en publiek is welkom. Kijk voor meer informatie op www.novacollegechess.nl.

Inmiddels hebben grote namen hun deelname bevestigd. Niet alleen gaat Grootmeester Matthew Sadler zijn titel uit 2017 verdedigen; Hij krijgt concurrentie van onder anderen Grootmeester Andrey Sumets uit Oekraïne en de Nederlandse Internationaal Meester Miguoel Admiraal. Zaterdagmiddag 29 juni en zondagmiddag 30 juni krijgt het publiek uitleg bij de belangrijkste partijen. Dit zal plaatsvinden in de collegezaal van het Nova College. Publiek heeft gratis toegang en is van harte welkom.

Het toernooi wordt geopend op 28 juni om 19.15 uur. Wie mee wil doen, kan zich tot en met 25 juni inschrijven via de website http://www.novacollegechess.nl/ . Het maximum aantal deelnemers is 180. Op de site zijn ook de deelnemerslijst, uitslagen en standen te vinden