Zeker 200 kramen op Bloemendaalseweg

BLOEMENDAAL Op de Bloemendaalseweg, tussen de Mollaan en het Kerkplein, staan zaterdag 2 september meer dan 200 kramen in het kader van de 42ste Jaarmarkt van Bloemendaal-Dorp. Bezoekers kunnen er tussen 9.00 en 17.00 uur terecht.

De eerste opzet had plaats in 1976, op de derde zaterdag van augustus. Dat leert een terugblik in de historie binnen het familiearchief van Waardijk Schoenen Bloemendaal (Bloemendaalseweg 87-93). ,,Het werd een succes'', bericht Robert Verrijk namens Jaarmarktcommissie Bloemendaal. ,,De tweede Jaarmarkt werd op de derde zaterdag van 1977 een feit. Daarna liep het anders. De aangekondigde voor 1978 werd verplaatst naar 2 september. De reden: autoraces in Zandvoort, waardoor er te weinig politie zou zijn en er geen vergunning werd verstrekt. Toen heeft het bestuur besloten voortaan de eerste zaterdag van september te gebruiken voor de Jaarmarkt, en dat is zo gebleven.''

AANTREKKINGSKRACHT De happening in de winkelstraat wordt ook wel het Shopping Centre genoemd. ,,Ruim 200 standplaatsen met een zeer uitgebreid aanbod zullen het marktpubliek doen smullen. Zonder de andere ondernemingen te kort te doen: de vijf kramen van Waardijk zijn inmiddels zeer bekend. Zij oefenen zo'n aantrekkingskracht uit, dat het publiek al vroeg de gehele markt overspoelt, waarvan de andere standhouders meeprofiteren.''

Daarnaast staan er kramen met ruime keuze en aandacht op gebieden als welzijn, mode, beauty en interieur. Ook politieke partijen zijn al jaren vertegenwoordigd om, verspreid over de Jaarmarkt, in direct contact met de burgers te komen. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld een draaimolen en een poffertjeskraam.

MUZIEK Muziek is eveneens een vast onderdeel. Om 13.00 uur begint een inloopconcert van de 26 man sterke Big Band Bennebroek in Dorpskerk Bloemendaal (Kerkplein 1). Van 15.30 tot 21.30 uur viert Café 't Hemeltje (Bloemendaalseweg 102) met Live FM The Family de zevende editie van Bloemendaal Music op een podium voor de zaak.