• Archief

Zandvoort kleurt weer roze tijdens Pride at the Beach

ZANDVOORT In Zandvoort hebben ze écht zin in Pride at the Beach. Van maandag 29 juli tot en met woensdag 31 juli kleurt de 'beach for amsterdam' voor het derde achtereenvolgende jaar in alle kleuren van de regenboog. De hele LHBTI-gemeenschap en alle anderen zijn tijdens dit evenement waar diversiteit het kernwoord is van harte welkom in Zandvoort. Het festival in Zandvoort vult de stille dagen van Pride Amsterdam met liefde in. Het wordt een zeer divers programma.

Zandvoort is er ook dit jaar weer trots op dat Pride at the Beach ook in 2019 is toegevoegd aan de officiële Pride Amsterdam Festival Agenda, zo laat de organisatie weten. "We vieren het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt met een geweldig programma voor de LHBTI- en heterogemeenschap. En dat alles met uitzicht op zee natuurlijk". Er wordt aangesloten op het thema van Pride Amsterdam 'Remember the Past, create the future'. "Dit jaar herdenken we de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden".

Voor Pride at the Beach 2019 staan een parade en vele andere activiteiten gepland. Vanwege de directe treinverbinding met de hoofdstad start deze maandag 29 juli om 15.00 uur op het Zandvoortse Stationsplein om vervolgens via de boulevard naar het openingsfeest in het centrum van Zandvoort aan Zee te trekken. Dit betekent de start van drie dagen activiteiten en festiviteiten waarbij de LHBTI-gemeenschap, vrijheid en helden centraal staan. Maandag 29 juli is er ook nog een openingsparty van 16.00 tot 22.00 uur in het centrum en een Queen of the beach Songtrafestival, van 16.30 tot 23.00 uur op het Gasthuisplein, compleet met Dragqueen missverkiezing, live artiesten, dj's en mee, hosted by Peggy Pie. Wie wordt miss Queen of the Beach? Dinsdag 30 juli is er op het Gasthuisplein van 16.30 tot 21.00 uur 'Pride goes cultural': Bubbles & Bites met heerlijke deuntjes en liedjes en een speciale Pride Culture NIght met koren, dansers en theater. Het feest kan van 20.00 tot middernacht voortgezet worden bij de 'Pride Cocktail Night' bij Beachclub Fosfor. Kijk voor een volledig programma HIER.