• Google Maps

Café Koops vijftiende in nieuwe Café Top 100

HAARLEM Café Koops aan de Damstraat 4 in Haarlem heeft de top 15 gehaald van de jaarlijkse Café Top 100. Deze lijst wordt jaarlijks opgesteld door Misset Horeca. Naast Koops staan er nog twee Haarlemse cafés op de lijst. 

Misset Horeca gaat jaarlijks cafés door heel Nederland langs om te bepalen welke toegang zouden moeten krijgen tot de Café Top 100. Dit jaar ging de zege naar Sijf in Rotterdam, gevolgd door Tapperie de Gats (Sittard) en de Bierboutique (Rotterdam).

JURYRAPPORT Ook Haarlem is vertegenwoordigd in de lijst. Café Koops aan de Damstraat 4 is als vijftiende geëindigd. De juryleden bleken bijzonder tevreden over de bediening in het café, zo staat in het juryrapport. 'Als hij de bestelling uitserveert, gaat dat vervolgens uit het boekje. Viltjes recht, correct getapt en goed uitgeserveerd. Met name de tweede ronde is goed. Hij vraagt of we een ander bier willen proeven om te kijken of we die misschien lekkerder vinden. Erg leuk.'

Naast Koops staan er nog twee Haarlemse cafés in de lijst. Het Wapen van Bloemendaal is als 26ste geëindigd, 't Kantoor staat op plek 89. 't Hemeltje in Bloemendaal is ook in de lijst te vinden, op plek 80.