• Yvette van Boven

Yvette van Boven opent Haarlem Culinair

HAARLEM Yvette van Boven, bekend van het VPRO programma Koken met van Boven, verricht vandaag de officiële opening van Haarlem Culinair. Hoewel vanaf 17.00 uur de restaurants hun keuken openstellen, zal de officiële opening om 18.30 uur plaatsvinden. Naast haar tv programma schrijft Yvette voor o.a. Volkskrant en Libelle.

Vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur zit de jury klaar om de restaurants te beoordelen voor De Smulpaap. Het restaurant dat de jury de beste spijs- Duitse wijncombinatie voorschotelt wordt als winnaar uitgeroepen. De jury bestaat dit jaar uit John Beeren van De Bokkedoorns, Alain Jacobs van Wines of Germany, Peter Edwards van Southern Cross en Herman Opmeer van Haarlem Culinair. Zaterdagmiddag om 17.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

Restaurant ML en Ratatouille Food & Wine zijn de Michelin sterrenzaken op de Grote Markt. Nieuwkomers dit jaar zijn: Diga, Fortuyn, Urban Bistro – Old & New York Kitchen, Bistrobar Indonesia en Ome Pietje. Maar er staat ook weer oude bekenden: Restaurant Fris, Restaurant Parels, Dodici, Ristorante Napoli, Brick en Sushi Time. Onder de Perfect Sky is er naast een aanbod van bier, wijn en frisdrank ook cocktails van Bar Wigbolt, schenkt de Scroppino Bar het koude drankje en is er een wijnproeverij van Duitse wijnen. 

Vanaf donderdag 2 augustus 17.00 uur tot zondagavond 5 augustus 23.00 uur zal het grootste culinaire evenement gehouden worden. De overige dagen begint het om 13.00 uur.

Ook dit jaar is de Speciaal Biermarkt op het Boereplein naast de Jopenkerk weer onderdeel van het culinaire feest. De markt is geopend op zaterdag en zondag van 12.30 tot 18.30.