• Merlijn Doomernik

Winnares van YPF Competition te gast bij Muzenforum

BLOEMENDAAL Yang Yang Cai (20) is de winnares geworden van de YPF Piano Competition 2019 voor jonge pianisten in Nederland. Zondag 24 februari speelt zij samen met het Amsterdam Piano Trio in het gemeentehuis van Bloemendaal. Naast Yang Yang Cai bestaat Het Amsterdam Piano Trio uit de prominente jonge musici Alexander Warenberg (cello) en Shin Sihan (viool). Alexander Warenberg won in 2016 het Nationaal Cello Concours. Violist Shin Sihan wordt geprezen om zijn fenomenale virtuositeit en muzikaliteit. Het trio treedt op in binnen- en buitenland. Volgende maand zijn ze te horen in het Concertgebouw in Amsterdam.

Volgens de jury speelde Yang Yang Cai in de finale met haar gedegen techniek en verfijnde spel het beste. Direct na het bekend worden van de uitslag trad ze zondag 10 februari op in het tv-programma 'Podium Witteman'.

In het gemeentehuis van Bloemendaal presenteert het trio een programma met romantisch gekleurd repertoire. Het concert opent met Beethovens 'Geistertrio' dat zijn naam ontleent aan het spookachtige middendeel. Liszts 'Tristia' is een zeer sprekende bewerking van zijn pianostuk 'Vallée d'Obermann'. Aangevuld met Schuberts Trio No.1 zet het Amsterdam Piano Trio een schitterend programma neer.

Het concert begint om 11.00 uur. Kaarten zijn voor 20 euro te bestellen via www.muzenforum.nl. Kaarten zijn ook te koop bij koekhandel Papyrium in Bloemendaal (Bloemendaalseweg 78). Resterende kaarten zijn op de dag zelf aan de deur te koop.

Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Muzenforum. Deze stichting organiseert ieder jaar van september tot en met april acht zondagochtendconcerten die worden gegeven in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. Bekende musici en soms jong talent treden op in een afwisselend programma van klassieke muziek.