• Willem Brand
  • Willem Brand
  • Willem Brand

Wethouder Roduner opent Kids Kleding Paradijs

HAARLEM Diaconaal werker Daniëlle Leder stak met hulp van vrijwilligers de voormalige Kinderkledingbank in de Amsterdamstraat in een nieuw jasje. Zaterdag 30 november opende wethouder Floor Roduner de winkel die voortaan Kids Kleding Paradijs heet.

Voordat de wethouder een rood lint doorknipt, vertelt Immy Nieboer van de Protestantse Diaconie Haarlem dat de winkel wordt gehuurd van het Sint Jacobs Godshuis. "Daniëlle die met een Buurt Tuk door Haarlem-Oost rijdt, had al een tijdje een oogje op de winkel en heeft die samen met een groep vrijwilligers in zeven weken tijd prachtig opgeknapt".

Wethouder Roduner die wat kleding van zijn tien maanden oude zoon Pieter heeft meegenomen, is onder de indruk van de metamorfose. Hij is om twee redenen blij met het initiatief. Het is goed voor mensen met een kleine beurs en goed voor het hergebruik. Nikki Nennie die zegt per ongeluk langs te fietsen, is de eerste die de kassa laat rinkelen. Zij koopt voor de zes maanden oude dochter Julia van haar nicht een truitje en broekje.

Daniëlle Leder vertelt dat het kledingparadijs ook schoenen en sportpakken verkoopt, en in deze periode ook wintersportkleding. "We zijn vooralsnog dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur open. Maar hopen ook snel op zaterdag open te gaan".

Ilona van den Berg van de Dierenshop Van den Berg komt haar nieuwe buren feliciteren en heeft twee grote planten meegebracht. De loop zit er aardig in, de prijzen zijn dan ook uitermate vriendelijk en de kleding ziet er pico bello uit. Reserve-vrijwilliger Chantal zoekt voor haar vijfjarige zoontje Jayden een spijkerbroek. "Hij heeft al maatje 128".

Zara Koelman van zes, met oma Elly op stap, is al geslaagd! Ze heeft een jurk en vest uitgezocht en mag gratis een schoudertas uitkiezen. Een cadeautje die alle klanten die dag krijgen. Daar verdwijnen haar nieuwe aanwinsten in. En dan is het die avond voor Zara ook nog eens Pakjesavond!