• Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto

Huize van Wely: ambachtelijk genieten in Zijlstraat

HAARLEM Huize van Wely opende afgelopen zaterdag officieel haar deuren in het centrum van Haarlem, aan de Zijlstraat 95. Deze bekende patisserie, chocolaterie én glacerie biedt een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige producten. Deze producten worden vandaag de dag nog steeds, na bijna 100 jaar, op ambachtelijke wijze vervaardigd.

Tijdens de officiële opening werd de openingsceremonie verricht door Joost Rotteveel, directeur bij Huize van Wely. In zijn speech gaf hij aan dat Haarlem de vijfde winkel in Nederland is. Naast de winkels in Noordwijk, Heemstede en twee winkels in Amsterdam kunnen liefhebbers van chocolade nu dus ook in Haarlem genieten van deze exclusieve lekkernijen. Rotteveel verwacht dat de inwoners van Haarlem de kwaliteit van Huize van Wely zullen weten te waarderen. Aan de opkomst van geïnteresseerde klandizie in de winkel in de eerste paar dagen te zien heeft hij daar geen ongelijk in.

Rotteveel bedankte zijn team waaronder Chef Patissier Robin Hoedjes. Deze getalenteerde chef is tevens lid van het Nederlands Patisserie Team. Naast hem staat Roger van Damme. Huize van Wely heeft al vele bekende patissiers en chocolatiers afgeleverd, zo ook patissier Van Damme. Hij is bekend van onder andere diverse kookprogramma's op de Belgische culinaire zender Njam en eigenaar van sterrenzaak Het Gebaar in Antwerpen. 

Rotteveel en Van Damme zijn niet alleen oud-collega's bij Huize van Wely, maar ook zeer goede vrienden. Daarnaast is er op professioneel gebied ook duidelijk sprake van veel wederzijds respect. Dit blijkt wanneer Rotteveel Van Damme introduceert als de beste patissier van de wereld, een titel die van Damme heeft behaald op The Best Chef Awards in 2017, waar Van Damme op zijn beurt verteld dat Rotteveel te bescheiden is. In het begin van hun carrière keek hij toe hoe Rotteveel alle prijzen in de wacht sleepte.

Ook burgemeester Wienen was bij de opening aanwezig. Hij verwelkomde Huize van Wely en maakte een vergelijking met Triple A, een term die in het bankwezen wordt gebruikt om de hoogst haalbare status van een bedrijf aan te duiden. Volgens Wienen brengt Huize van Wely 'een kwalitatief hoogwaardig winkelaanbod in de mooie historische stad Haarlem, die diverse malen is uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland. In combinatie met de A-locatie Zijlstraat, één van de Gouden straatjes en een winkelstraat die direct grenst aan de Grote Markt, zijn dit de beste ingrediënten voor een succesvolle winkel'.