• Soulfood 1, lichtfabriek, Haarlem, 09 december 2018

    Helene Wiesenhaan

Wicked Jazz Sounds Band op tweede editie Soulfood

HAARLEM In de Lichtfabriek wordt zondag 13 januari van 15.00 tot 21.00 uur de tweede editie van SoulFood gehouden. De eerste -uitverkochte- editie was een groot succes te noemen en de organisatie hoopt met deze editie de Lichtfabriek wederom uit te verkopen. SoulFood is een 'Feelgood' zondag- namiddag evenement waarbij de Lichtfabriek wordt omgetoverd tot club en wordt ingevuld door gerenommeerde dj's, live-muziek en iedere maand een ander bekend restaurant uit de regio.

Iedere editie krijgt hetzelfde gevoel en chique uitstraling, alleen met een andere invulling van zowel artiesten als restaurants. De tweede editie wordt ingevuld door restaurant Brouwerskolkje Exclusief, waarbij Chef Kok Wesley Borstel en zijn keukenbrigade een bijzondere diversiteit aan fingerfood zal voorschotelen. De bezoekers kunnen kiezen uit een tiental bijzondere gerechten waaronder oesters, zwezerik, sticky chicken, huisgerookte zalm, huisgemaakte tosti bitterballen en eendenlever.

Alle gasten worden verwelkomd met een glaasje bubbels. Naast een uitgebreid assortiment wijnen en reguliere dranken wordt ieder evenement uitgebreid met een breder aanbod: deze keer zowel een champagne- als cocktailbar.

Als liveband is Wicked Jazz Sounds Band geprogrammeerd. De Wicked Jazz Sounds Band is terug in volledig nieuwe bezetting. Jonge honden die Nederland wakker maken en je meenemen langs hun inspiratiebronnen. Van James Brown via Earth, Wind & Fire naar J Dilla. Constant dansbaar, uplifting, verfrissend en vooral een hele vette live act.

Gerenommeerde dj's die worden geboekt worden uit hun comfortzone gehaald, door in plaats van dancemuziek alleen maar soul-, funk- en discomuziek te draaien. DJ Robin 'Jaydee' Albers, in 1990 presentator van het radioprogramma 'For those who like to Groove' voor de AVRO, had zijn eerste hit met het nummer 'Plastic Dreams' onder zijn alter ego Jaydee. Het nummer werd een internationale househit en is nog steeds één van de meest gedraaide House-klassiekers wereldwijd. Naast Jaydee staan ook de FunkSoulBrothers achter de draaitafels.

De tweede editie van SoulFood is toegankelijk vanaf 25 jaar en ouder.