• Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto

Wethouder Sikkema neemt afscheid van Haarlem

HAARLEM Wethouder Cora-Yfke Sikkema heeft dinsdag 22 januari in Frisk in Haarlem officieel afscheid genomen van haar geliefde Haarlem en de Haarlemmers. Ook in de week voorafgaand aan het officiële afscheid was ze al bij een groot aantal mensen langs geweest om ze persoonlijk te bedanken en gedag te zeggen (zie foto). Sikkema verlaat Haarlem als wethouder om 29 januari in Oldambt (Oost-Groningen) te beginnen als burgemeester. Sikkema was onder de indruk van de vele aanwezigen op haar afscheid. ,,Lieve mensen, wat een mooi afscheid van de stad, met de vele inwoners waar ik mee heb samengewerkt. Wat waren jullie met véél! Wat heb ik mooie en lieve woorden gehoord. Het was overweldigend. Dank!". Naast Sikkema zelf gaven onder andere ook burgemeester Jos Wienen en Maaike Patist een speech, voordat er een afscheidsdiner met het voltallige college bij de Kloosterkeuken volgde.

Wethouder Sikkema heeft vijf jaar de openbare ruimte in Haarlem bestuurd en dat was niet altijd even makkelijk. Er moest flink bezuinigd worden en er moesten veel dossiers afgewerkt worden, bijvoorbeeld het Haarlemse groen. Bij haar aantreden moest er een achterstand van 1500 bomen die nog herplant moesten worden weggewerkt worden. En dan was er ook nog het Visieplan op de openbare ruimte naar 2040. Het heeft wat tijd en moeite gekost, maar dit plan ligt er inmiddels. En ondanks heel wat tegengas heeft ze onlangs ook nog een nieuw parkeerbeleid ingevoerd.

Hoewel Sikkema nogal eens wat kritiek voor de kiezen kreeg, heeft Haarlem in haar een standvastige wethouder gehad die toch een en ander heeft weten te realiseren. De gemeente Oldambt krijgt er een goede burgemeester aan.