• Een trotse Single SuperMom ontving uit handen van wethouder Roduner en coach Marije Scheerder het certificaat 'Durven Doen!'

    Sutiah van Netten

Wethouder reikt 'Durven Doen!' certificaten uit

HAARLEM Wethouder Floor Roduner en coach Marije Scheerder reikten afgelopen week de allereerste 'Durven Doen!' certificaten uit aan alleenstaande moeders in Haarlem. De single moeders volgden drie maanden lang de intensieve trainingen van Stichting Single SuperMom. De methode 'Durven Doen!' bestaat uit zeven trainingen waarin de vrouwen aan de slag gaan met het versterken van vaardigheden die nodig zijn om hen op weg te helpen naar (vrijwilligers) werk en ondernemerschap. De gemeente Haarlem heeft de trainingen en het netwerk bekostigd.

Daarnaast kunnen de vrouwen terecht op het gratis landelijk platform van Super SingleMom, dat met ruim 38.000 volgers het grootste landelijke netwerk is van alleenstaande moeders in Nederland. De methode 'Durven Doen!' is in samenwerking met het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid speciaal opgezet voor alleenstaande moeders die te maken hebben met armoede en/of sociaal isolement. Stichting Super SingleMom kan hierdoor het studiemateriaal kosteloos aan de deelnemers aanbieden.Tijdens de trainingen werken de moeders onder begeleiding van een coach in zeven stappen naar een gelukkig en succesvol leven. De trainingen worden dit jaar in veertien gemeentes gegeven.

Stichting Super SingleMom wil de methode 'Durven Doen!' in heel Nederland gaan inzetten. ,,De stichting heeft als doel om zoveel mogelijk alleenstaande moeders te helpen. Het is namelijk echt een 'a hell of a job' om als single moeder alles in je eentje te moeten doen", aldus Eva Yoo Ri Brussaard, oprichter van Stichting Single SuperMom. Wethouder Roduner toonde veel interesse in de methode. Na de uitreiking van de certificaten ging de wethouder met de moeders uitgebreid in gesprek.

Single SuperMoms Hanna Bouaicha en Evelien van de Velde spraken vol lof over de methode, trainingen en coaching. ,,Het single moederschap zorgde in de groep voor verbinding, erkenning en herkenning. Er was een hele veilige sfeer vol vertrouwen. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat geeft veel rust, kracht en motivatie", aldus Evelien. Hanna voegde hieraan toe: ,,Naast de emotionele kant was de methode ook zeer doelgericht en praktijkgericht. Ik heb nu veel meer inzicht en overzicht gekregen in mijn leven. Het studiemateriaal is een heel waardevol naslagwerk. Het is ook heel fijn dat het enorme netwerk er is als ondersteuning."