• Eigen Foto

Wandelen langs muziek en theater

HAARLEM Vanaf het Prinsenhof gaat zaterdag 13 april tussen 19.00 en 20.00 uur een bijzondere wandeling van start, de Zonta Walk Haarlem. Er wordt ongeveer 3 kilometer gewandeld en dat is goed voor twee uur lang plezier onderweg, met een keur aan acts. Op meer dan twaalf locaties vinden activiteiten plaats op het gebied van toneel, muziek, kunst en theater.

Tijdens de wandeling vinden op twaalf locaties activiteiten plaats, die zeer divers van aard zijn. Zo kunnen de wandelaars in Oosterse sferen komen met buikdanseres Ranya, die haar kunsten vertoont. Op een van de mooiste plekjes van Haarlem, waar blijft nog even geheim, kunnen de wandelaars trachten om de grootste vlinder te spotten. Beleef verder hoe een kunstenaar de angst om de Nederlandse Identiteit belicht.

Ook voor muziek is plaats in het programma. Cellist Maurice Ploem zal de wandelaars onderweg betoveren met de meest uiteenlopende melodieën. De DjaFya Formation zorgt ervoor dat iedereen de neiging krijgt om te dansen met uiterst swingende klanken. Verder wordt er onder andere nog meegewerkt door de gitaristen Jean Zijta en Roger de Bortoli, met melancholieke chansons en opwindende Braziliaanse muziek, en ook Vocal Group Harlem Jive zorgt voor de nodige muzikale klanken. Kortom, er is van alles en nog wat te beleven onderweg.

Meer informatie over het programma, de route en de veelal historische locaties, is terug te lezen in het programmaboekje. De deelnemers aan de Zonta Walk ontvangen het boekje bij het inschrijven op het Prinsenhof. De opbrengst van de wandeling gaat naar het project 'Help Haarlemse vrouwen naar een autonome toekomst' van Stichting Netwerkpro. Kijk ook op zontakennemerlandzuid.nl.