• Archief

Vrouw tijdens hardlopen belaagd door onbekende man

HAARLEM  De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een geweldincident dat vrijdagochtend plaatsvond in het Staten Bolwerk in Haarlem.

Rond 6.00 uur werd een hardloopster belaagd door een onbekende man. De man probeerde haar tegen te houden tijdens het hardlopen en er ontstond een worsteling, waarbij de vrouw zich verweerde en hard om hulp schreeuwde, waarna de belager wegrende in de richting van Bloemendaal.  Dit speelde zich af op het pad langs het water, gelegen achter Staten Bolwerk nummer 8 in Haarlem.

GESCHROKKEN De vrouw was erg geschrokken en zij werd opgevangen door twee mannen die haar hoorden gillen. Na de melding heeft de politie een Burgernetmelding verspreid en is een onderzoek begonnen. Op de plek waar dit plaatsvond is uitgebreid onderzoek gedaan.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest of mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.  De dader had een donkergetint uiterlijk en donkerbruin krullend haar. Hij was tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en droeg een trainingspak. 

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.