• Eigen foto
  • Eigen foto

Voorleeskampioenen komen uit Hoofddorp en Bloemendaal

BLOEMENDAAL De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd die gisteren plaatsvond in de Bibliotheek Haarlemmermeer is gewonnen door Nora van Montessorischool Floriande in Hoofddorp en Floortje van de Bornwaterschool in Bloemendaal. Zij gaan door naar de provinciale finale.

De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd werd gepresenteerd door André Accord, die onder meer bekend is als presentator bij 3FM. Een jury, bestaande uit José Schekkerman (leesconsulente), Arjen Davidse (directeur van Het Cultuurgebouw) en Jaimie Stolt (oud-voorleeswinnaar KSH) beoordeelde wie het best en boeiendst voorlazen.

VOORRONDES De jonge voorlezers, afkomstig uit groep 7 en 8 van de basisschool, wonnen al de voorrondes op hun school én een van de lokale voorrondes in Noord-Holland. "Nora werd steeds beter tijdens het lezen en greep de hele zaal", zo vond de jury van de eerste winnaar. "Floortje bracht het verhaal zo duidelijk en mooi over aan het publiek, echt heel knap", was de enthousiaste reactie over de tweede winnaar. 

De provinciale finale is woensdag 10 april in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De voorlezer die daar als beste uit de bus komt, vertegenwoordigt Noord-Holland tijdens de landelijke finale 22 mei in Schouwburg Amstelveen.

Meer informatie is hier te vinden.