• Eigen Foto

Vocal group Buzzz verzorgt de muzikale opening van Shopping Night

HAARLEM De jonge Haarlemse zanggroep Buzzz is door de Koorbiënnale en Haarlem Shopping Night gevraagd om de opening van deze avond te verzorgen. Het optreden op zaterdag 25 mei start om 18.00 uur op het Proveniersplein (tegenover Hofje Zonder zorgen). Om 18.00 uur wordt een moment gecreëerd waarbij we samen met bezoekers van de Haarlem Shopping Night het startsein zullen geven. 

Het optreden van Buzzz is van 18.00 uur tot circa 19.30 uur. Na de start op het Proveniersplein loopt het ensemble door de stad en eindigt rond 19.30 uur op de Grote Markt. Naast de 10 zangers van Buzzz lopen ook een aantal 'straatlopers' van Shopping Night mee. Verder zal er ook een delegatie van de Koorbiënnale mee lopen.

Leuke activiteiten, heerlijk shoppen, lekker eten en drinken, dat is waar de Haarlem Shopping Night om draait. Zaterdag 25 mei is het weer zover, dan bruist het in de binnenstad van Haarlem van de creativiteit en gezelligheid. Ondernemers en winkeliers haken met tal van activiteiten in op het thema 'The Art of Shopping'. Zo vindt er een Makersmarkt plaats op de Grote Markt, vol zelfgemaakte kunst, mode, food en design. De jaarlijkse Shopping Night trekt tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers.

Vocal Group Buzzz is een jonge, frisse zanggroep in Haarlem, opgericht in februari 2017. Het ensemble zingt a capella lichte muziek van de jaren 2000 tot nu, met soms een klein uitstapje naar een ander genre of muziek die iets ouder is. Onder leiding van Pepijn Lagerwey zingen Buzzza elke week in Haarlem de sterren van de hemel en het organiseert regelmatig optredens in (de omgeving van) Haarlem.