• Eigen Foto

Vijf acts strijden om finaleplek in derde voorronde Rob Acda Award

HAARLEM Vijf acts strijden vrijdag 18 januari vanaf 20.00 uur om een plek in de finale van de Rob Acda Award in het Patronaat. Optredende acts van deze avond zijn Dictator Robin, Minor Citizen, Mountain Eye, Operation Hurricane en Van Rooster. De entree bedraagt 8 euro en tickets zijn te bestellen via www.patronaat.nl.

De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. De competitie biedt de deelnemers de kans podiumervaring op te doen, feedback te krijgen van professionals, bekendheid te verwerven en potentieel naar huis te gaan met een goed gevuld prijzenpakket. Uit alle aanmeldingen werden twintig acts geselecteerd die het in het Patronaat tegen elkaar opnemen in vier voorrondes. Een jury, bestaande uit diverse muziekprofessionals, zal iedere voorronde een winnaar kiezen. Deze zullen het in de finale tegen elkaar op nemen.

Over Dictator Robin is niet veel bekend, maar zijn tracks op Soundcloud wijzen uit dat deze Haarlemse artiest tegendraadse hiphop maakt met kritische teksten en bepaald niet alledaagse beats.

Minor Citizen is een rock trio dat zich laat inspireren door onder andere Queens of the Stone Age, Royal Blood, Them Crooked Vultures en nog vele andere bands. Met stevige riffs en een wall of sounds blazen de heren met liefde hun publiek omver.

Mountain Eye werd ruim een jaar terug gevormd toen de leden van verschillende bands uit de Europese metal scene elkaar vonden in een gemeenschappelijke ambitie: harde metal op innovatieve wijze voor een breed publiek toegankelijk maken, zoals bands als Linkin Park, Korn en Slipknot dat al deden aan het begin van deze eeuw.

Operation Hurricane speelt 'high energy rock', waarin de grenzen van het dynamische spectrum worden opgezocht om het publiek mee te sleuren in de storm van het verhaal.

Van Rooster zegt over zichzelf: ,,We sometimes rock, we sometimes roll". De band gaat terug naar de basis van de rock 'n roll en zoekt naar hetgeen de grondleggers van deze muziek wilden bereiken.