• Eigen Foto

Veronicaschool heeft eigen kunstroute in Spaarnwouderstraat

HAARLEM Bij de Veronicaschool stond de afgelopen weken kunst centraal. Het hoogtepunt van het project was een groot kunstfeest op 1 april voor de kinderen en hun families. De hele school veranderde deze dag in een museum. Om nog meer mensen mee te laten genieten van de prachtige werken, is een deel van de kunst die leerlingen hebben gemaakt tot 25 april te bewonderen op een kunstroute in de Spaarnwouderstraat.

De schoolbrede projectweken heeft de school in samenwerking met het Frans Hals Museum, HART Haarlem, het Noord-Hollands Archief en met inzet van veel creatieve ouders georganiseerd. In de vijf weken waarin in de hele school van kleuter tot bovenbouw onder meer werd geschilderd, getekend, geboetseerd en gemusiceerd, zijn prachtige kunstwerken ontstaan.

De werken die in de Spaarnwouderstraat te zien zijn, zijn geïnspireerd op Rembrandt, Wassily Kandinsky en Pablo Picasso. Negen ondernemers hebben hun etalages beschikbaar gesteld, zoals Hello I'm Local en kapper Do. Ook keramiste LiLo Keramiek en Cutting the Cake, tevens als ouder betrokken bij het project, doen enthousiast mee.

Op de kunstroute is onder meer het schilderij 'De elektronische les van Dr. Joris' te zien. Het werk is geïnspireerd op de anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp en samen door de 76 bovenbouwleerlingen van de school geschilderd. Het schilderij doet mee aan de prijsvraag 'Lang leve Rembrandt' van het Rijksmuseum Amsterdam. Als het schilderij bij de winnende werken hoort, mag het van de Spaarnwouderstraat voor de zomer naar het Rijksmuseum verhuizen.