• Charlotte Schreuder maakt reclame voor het sleutelbord.

    Willem Brand

Verloren sleutels in publiekshal terug te vinden

HAARLEM Iedereen is op zijn tijd wel eens sleutel kwijt. Erger is als je je sleutelbos voorgoed kwijt lijkt te zijn. Weinig Haarlemmers weten dat er in de publiekshal van het gemeentehuis aan de Zijlvest een bord met gevonden sleutels hangt. Charlotte Schreuder, bewoonster van het hofje Codde en van Beresteyn, is daar wel van op de hoogte. Sinds kort maakt ze reclame voor het sleutelbord. Schreuder: ,,Ik ben hier een paar keer wezen speuren, als bij iemand op het hofje de sleutels wegbleven. Het is fijn dat hier de mogelijkheid is om je verloren sleutels te zoeken, of gevonden sleutels op te hangen".

Willem Brand

Schreuder is duurzaam en houdt niet van geld en het milieu over de balk gooien. Een paar jaar terug zette zij samen met De Schalm de actie ‘Haal uw verloren gewaande handschoen op’. Zij had toen een winter lang eenzame handschoenen op straat opgeraapt en thuis in de wasmachine gedaan. ,,Bij De Schalm waren ze meteen enthousiast over deze kleine maar fijne milieuactie. Ze hingen de handschoenen aan een groot paneel".

Terug naar het sleutelbord. Na overleg met communicatie-adviseur Heleen van Loenen wordt geregeld dat de krant een foto mag maken. Van Loenen: ,,Er mogen geen toevallige bezoekers in beeld komen. Nee, ik weet niet hoelang het sleutelbord daar al hangt. Wel is het zo dat we er niks administratiefs mee doen. Het is puur een service".

Manager publiekshal Matthijs van der Pijl: ,,In Haarlem is dit de enige plek. De politie neemt geen gevonden voorwerpen meer aan. Mijn wens is om ook in Zandvoort zo’n bord te regelen. We krijgen van alles en nog wat binnen, soms zelfs laptops. We proberen altijd de eigenaar te achterhalen. Meer informatie is te vinden op haarlem.nl".

Charlotte Schreuder stelt voor een doos met gevonden handschoenen neer te zetten. Van der Pijl belooft dat te bespreken. Schreuder tegen een man die zijn autosleutels zoekt: ,,Het is toch fijn dat je er zo makkelijk bij kan, geen gedoe hebt met een nummertje trekken en wachten". Het adres van de publiekshal is Zijlvest 39.