• Archief

Velsertunnel afgesloten innacht van 13 op 14 juli

REGIO Rijkswaterstaat voert van zaterdag 13 juli 20.00 uur tot zondag 14 juli 8.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit in de Velsertunnel. De tunnel is tijdens de werkzaamheden in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot ruim 10 minuten. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid.

De onderhoudsnacht is noodzakelijk om het tunnelsysteem aan te passen, zodat ventilatoren in de tunnel maar één keer per maand hoeven proef te draaien (in plaats van één keer per week), wat leidt tot minder geluidshinder voor de omgeving. Verder wordt er een aantal wijzigingen in de bediening doorgevoerd.


Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid. Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk in zuidelijke richting (Haarlem en Amsterdam) rijdt via de calamiteitenboog (A9) naar de Wijkertunnel. De extra reistijd bedraagt circa 5 minuten. Verkeer vanuit IJmuiden en Velsen-Zuid in noordelijke richting (Beverwijk en Alkmaar) wordt omgeleid via de A9 richting Rottepolderplein om daar te keren richting de Wijkertunnel. De extra reistijd bedraagt ruim 10 minuten.


De werkzaamheden vinden 's avonds en 's nachts plaats, om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.