• Een van de geëxposeerde werken.

    Eigen Foto

Veel bomen te zien in De Waag

HAARLEM Connie Vlasveld uit Heemstede en Arjan Bosch uit Haarlem exposeren de komende drie weken met nieuw werk in Galerie De Waag aan het Spaarne in Haarlem. Een tentoonstelling met als thema 'Lichtval en Ogentroost'. Met schilderijen van twee beeldend kunstenaars die op onmiskenbare wijze hun liefde voor bomen in een bos betuigen. Dit komt ook terug op de uitnodiging met de zin: 'Bomen wachten op ons zoals wij op onze geliefde wachten'.

Zowel in de schilderijen van Arjan als Connie wordt de lichtval door de bladeren van bomen op treffende wijze weergegeven, waarbij het lijnenspel van de bomen een gevoel van eenheid geeft. Duidelijk zijn er accentverschillen in de werken van deze beeldend kunstenaars, bij Connie Vlasveld is er sprake van een lichte, meditatieve sfeer in het bos, terwijl de lichtval de schilderijen van Arjan Bosch een magisch effect geven, waarbij soms sprake is van een duister, onheilspellend gevoel. De tentoongestelde werken van zowel Arjan als Connie verbeelden een sfeer van stilte en vrijheid waarbij het onbewuste verlangen zich te willen verenigen met bomen door de exposanten als troostend wordt ervaren.

De tentoonstelling van Connie Vlasveld en Arjan Bosch is van donderdag 31 januari tot en met zondag 17 februari te bezichtigen in Galerie De Waag (Spaarne 30). Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Zondag 3 februari wordt deze tentoonstelling om 16.00 uur geopend waarbij Arjan Bosch het Postlethargisch pleidooi 'Bomen over Bomen' voordraagt. Voor meer informatie: www.arjanbosch.nl, www.connievlasveld..nl, www.kzod.nl en www.facebook.com/kunstzijonsdoel