• Archief

Van Velzen headliner op Spaarnestad Concert

HAARLEM Genieten van muziek vanaf het water, het kan zaterdag 6 juli op de vierde editie van het Spaarnestad Concert. Vanuit de eigen boot, of vanaf de kade van de Nieuwe Gracht, kan geluisterd worden naar de klanken van de Haarlems jeugdbigband New Harlem Deluxe, Astrid Nijgh en Van Velzen.

Het Spaarnestad Concert gaat om 19.00 uur van start met het 'voorprogramma'. Tot 20.15 uur wordt een podium geboden aan aanstormende talenten, die hier hun kunsten kunnen laten zien en horen. Van singer- songwriter tot klassiek en zelfs een jong dj-talent betreden het podium.

Het hoofdprogramma gaat om 20.30 uur van start met een optreden van de Haarlemse jeugdbigband New Harlem Deluxe. Daarna betreedt het Kennemer Jeugd Orkest het podium. Dit symfonische orkest vormt de basis van het verdere programma met populaire opera en operette maar ook een tribute van Lenneart Nijgh, gezongen door Astrid Nijgh. Zij is ex-echtgenote van tekstschrijver Lennaert Nijgh en zelf ook bekend als zangeres. Ze zingt deze avond enkele van de beste liederen van haar ex-man.

De uitsmijter van het festival is Van Velzen. Roel van Velzen was in 2006 voor het eerst te horen met zijn debuutsingle 'Baby Get Higher'. De veelzijdige muzikant maakt direct een blijvende indruk. Nu – drie albums, zestien singles, vijf awards, een Gouden Harp, twee theatertours en oh zo vele optredens verder – is hij niet meer weg te denken van radio, televisie, en festivalpodia. En het blijft niet bij zingen en liedjes schrijven alleen; samen met zijn band staat hij garant voor een vlammende liveshow. Niet alleen vóór, maar vooral ook mét zijn publiek deelt hij zijn muzikale energie. VanVelzen verwoordt zijn ervaringen altijd in pakkende songs. Voor z'n nieuwe geluid gaat hij zelfs nog een stapje verder: 'Call It Luck' bijvoorbeeld, brengt je haast naar een andere plek.

Voor meer informatie over het Spaarnestad Concert en het reserveren van een ligplaats: spaarnestadconcert.nl/