• Eigen Foto

Uitvinder te gast bij bibliotheek op station

HAARLEM Wat hebben bierbrouwen, veeteelt, luizen en het bestrijden van kanker met elkaar gemeen? Plasma! Uitvinder André Kapitein legt donderdag 23 mei van 8.00 tot 9.00 uur in de bibliotheek op het station (middenperron, spoor 3/6) uit wat de raakvlakken zijn en hoe men soms puur per toeval tot geweldige ontdekkingen komt.

Sinds enkele jaren werkt Kapitein aan niet-thermische plasma systemen (NTP). Wat dit precies inhoudt, zal hij in de bibliotheek haarfijn uitleggen. Met deze technologie heeft hij enkele brouwerijen van de ondergang gered, met als gevolg dat honderd man hun baan hebben behouden. Nu werkt André aan oplossingen om te zorgen dat de veeteeltsector aan de klimaatdoelstellingen voldoet. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een luizenkam die luizen bestrijdt zonder gebruik te maken van water en/of chemicaliën. Tijdens deze ontwikkeling is puur per toeval een revolutionaire manier ontdekt om kanker te bestrijden.

André Kapitein is een ondernemende uitvinder die middels wetenschappelijk onderzoek hightech producten maakt die bijdragen aan een schonere, veilige en gezondere wereld. Sinds enkele jaren werkt hij aan niet-thermische plasma systemen (NTP).

De toegang is gratis. Bestel een kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl